FrP vil legge ned Lånekassen

På trykk i Rogalands avis 8. september

Eirik Faret Sakariassen, leder Stavanger Sosialistisk Ungdom

FrP går til valg på at de skal legge ned Lånekassen innen 2010. Ordningen som gir oss ungdom bra stipender og lån som gjør det mulig for oss å gjennomføre studietid på en god måte.

Derimot vil Fremskrittspartiet at private banker skal tilby det samme som Lånekassen gjør i dag. Grunnen til at de vil gjøre dette er fordi Lånekassen har mellom 2000 og 7000 ubesvarte anrop i de mest traffikerte tidene (rundt skolestart). Men er det ikke da bedre å styrke den ordningen som fungerer bra, til å fungere bedre?

De prøver å rosemale forslaget ved å si at det skal være en statlig garanti som sikrer at det blir like bra som Lånekassen. Men dette vil jo kun være en måte å flytte problemet, ikke løse det! Vi i Sosialistisk Ungdom ringte Nordea, en bank, for å høre om dette var mulig. Svaret vi fikk taler for seg selv.

Kommunikasjonsdirektøren i Nordea svarte oss, når vi spurte om private banker kunne gjøre samme jobb som Lånekassen: «Ja, det er mulig. Men det blir ikke like muligheter.»

Et viktig poeng for norsk skole er at det skal være like muligheter for utdanning. Det er viktig at lommeboka ikke skal ha noe å si for om det norske folk i fremtiden også skal kunne utdanne seg. Utdanning og mennesker er den viktigste verdien i Norge og vi kan ikke sløse med ressurser på denne måten.

FrP i regjering vil bety spikeren i kista for de som vil satse på høyere utdanning – i tillegg til at det vil være lite gunstig for oss som går i videregående skole. Derfor er det viktig at så mange som mulig sørger for at Fremskrittspartiet ikke får makten etter dette valget.

Godt valg – og stem Hallgeir Langeland 14. september (eller før)!

7 kommentarer om “FrP vil legge ned Lånekassen

 1. Klart FrP vil legge ned lånekassa. Skulle bare mangle. FrP har et sterkt behov for at Folk Flest er kunnskapsløse idioter. Da vinner de valgene. Ha en god dag!

 2. Det er noe som heter kostnader i dette bildet, har du peiling på hva det koster oss studenter å «drive» lånekassen?

  Hvis staten isteden lånte penger til private banker så de kunne drive tjenesten i sin regi er jeg sikker på at både tjenester og informasjon (minside på lånekassen) hadde vært mye bedre.

  Ikke minst kunne man fått bedre betingelser i banken ved å si at man skal ha både boliglån og studiegjeld i samme bank :)

  Spikeren i kista er å overdramatisere totalt.

  ref: Ja det er mulig, men det blir ikke like muligheter fra Nordea, hva snakker du om? det er den minst informative setningen i hele artikkelen din, du sier ingenting om begrensninger eller ulemper.

  • Kostnadene rundt dette kjenner jeg ikke inngående, men det viktigste for meg er å sikre alle gode muligheter til utdanning.

   Skjønner du ikke hva det vil si at man ikke har like muligheter? Det betyr at det skape forskjeller mellom folk – alle gis ikke lik mulighet. Hvis du ikke vet hva det betyr foreslår jeg at du slår opp like muligheter i en ordbok eller på google.

 3. Når du ikke nevner en eneste spesifikk mulighet så blir det desverre litt for snevert for meg gitt. Og du nevner ikke med ett ord at det blir forskjeller mellom folk, det sies at det ikke blir like muligheter, det kan bety så mangt; nedbetalingstid, lån/stipend fordeling.

  Så lenge staten står bak og pumper inn pengene til utdanning kan det umulig spille noen rolle om man låner de i lånekassen eller en bank.

  Det skal sies at lånekassen hadde driftsutgifter på 260 millioner kroner for 2006 og jeg regner ikke med at det tallet er noe lavere nå.

  Bankene har kundebehandlere og systemer til å takle dette, så hvorfor lønne en unødvendig organisasjon?

  Og er du ikke fornøyd med lånekassen så har man idag intet valg.

  Mer vrang organisasjon og ivrig med innkasso blokka skal man lete lenge etter; 280 kr for en purring 490 for andre gangs. De fleste banker er ikke i nærheten av de summene.

 4. Ja, og så vil Frp selge Norge for de kan få veldig mye penger for landet med alle oljebrønnene. Rykter går om at de faktisk allerede har solgt landet vårt. Media prøver nå å finne ut hvem kjøperen er og hvor mye de betalte Frp.

  Følg med!

 5. Jeg må jo si meg ening med Dan, du burde jo se litt mer inn i denne saken før du flipper helt ut og sier at det kommer til å gå helt vest bare fordi du flytter ansvare fra en plass til en annen. Det kan jo faktisk virke som om denne ordningen gjør at staten kan spare 260 millioner kroner av mine og dine penger. Mulig dette er en av mangen måter å spare penger som kommer tilbake til oss igjennom skattelette. Og når jeg sier spare… så mener jeg 260 millioner som vi slipper å kaste bort.

  Mvh Karl Even

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s