Bruk Madlaleiren som studentby

080620_madlaleiren__230997m

Eirik Faret Sakariassen, leder Stavanger Sosialistisk Ungdom

Hver høst kommer den tilbakevendene debatten om studentboliger. Når skal dette slutte? I august foreslo jeg i Aftenbladet at Madlaleiren. Nå vil jeg utdype forslaget.

Å bo er en menneskerett og derfor vil SV grunnlovsfeste retten til bolig. FrP vil ha ned prisene på sprit og bensin. SU kjemper for noe annet, noe langt mer viktig; nemlig boligprisene må ned! Dette gir folk flest mer penger, noe man kan bruke på hva man vil!

Denne regjeringen har hatt en historisk satsning på studentboliger, og i år bygges det 1300 studentboliger. Det er det meste noen sinne! Årlig har denne regjeringen bygget mer enn den borgerlige regjeringen klarte i løpet av alle de fire årene de satt med makten. SV vil videre bygge 1000 studentboliger årlig.

Studentsamskipnaden meldte tidligere i år at 800 sto i kø for å få bolig, og at få trolig kom til å finne seg en bolig. Slik ønsker ikke SU og SV at det skal være. Derfor trenger vi en videre historsik satsning på bygging av studentboliger. Så lenge prisnivået er så høyt som det er og tilbudet er så dårlig som det er, kan vi ikke godta forholdene.

Stavanger er en av de byene med den mest pressede boligsituasjonen. Derfor er det viktig at alle gode krefter kommer på banen for å løse denne situasjonen. Nettopp av den grunn kommer jeg med et frieri.

Trolig blir den militære driften av Madlaleiren nedlagt i løpet av noen år. Dermed står det store området ledig til disposisjon. Her finnes gode fasiliteter, fotballbane og gode utearealer i nærheten.

Mitt frieri går til kommunen, staten og Studentsamskipnaden i Stavanger. Jeg har disse tre vil gå sammen i et godt samarbeid for å gjøre Madlaleiren til studentby. Dette vil ikke løse den kritiske boligsituasjonen, men vil forhåpentligvis gjøre den litt bedre. Hvis vi i Stavanger vil markere oss som en god studentby må vi ha et godt boligmarked. Det har vi ikke i dag.

2 kommentarer om “Bruk Madlaleiren som studentby

 1. Helt enig med deg der, Eirik, det er en enormt fornuftig måte å bruke disse arealene! Jeg syns også at unge generelt skal komme lettere inn på boligmarkedet, for å presse ned prisene. Da kan det være det blir mer leiligheter for studenter :)

 2. Helt enig! Og du er ikke den første sosialisten som har foreslått noe lignende. Far har hatt lignende innlegg som kanskje er litt for kontroversielle til å bli tatt seriøst, men altså skrev han noe sånn som dette:

  «… Dersom monarkiet skulle opphøre kan kongehuset brukes til så mangt. Det kan for eksempel ombygges til bloigkompleks for rusavhengige eller studenter»
  – Niels Hugo Skramstad

  Er ikke direkte sitert, men leserinnlegget lød noe i den duren :P

  Han har også nevnt denne ideen som du skriver om her for meg den dagen det ble klart at den militære virksomheten i Stavanger sannsynligvis ville trappe ned og flytte nordover. =)

  ***

  Så til noe helt annet… Fotball faktisk! Siden jeg ikke har egen blogg så lager jeg små innlegg i komentarene mine til Eirik. Lurer på om du Eirik kan tolke dagens skandinaviske seiere på samme vis;
  At Danmark vant over Sverige i dag ser jeg på som en symbolsk seier. Danmark, som ifølge VG er nesten like mye verdt i penger som Zlatan, hadde temmelig bra kontroll og tok velfortjent 1-0 mot «Zvergie». Zlatan kom riktig nok til sjanser, men likevel vant det mer sammensveisede landslaget Danmark. Det holder altså ikke å ha et Barcelonaspillende individ som er supergod og i verdensklasse! Det holder ikke at Sverige har EN som er flink i alt, spesielt til å være arrogant, og med dette plasserer de andre svenskene i en en annen «klasse» enn ham selv.
  I dag vant rødt mot blått!
  I dag vant felleskapet over individualisten!

  Andre som har sett denne politiske parallellen? :P

  Jeg ser fram til at Danmark skal representere skandinavia i VM.
  – Heia de kvide og røde! Dette her kan bli vildt sjovt! =)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s