Uttalelse om reguleringsplan for Emmaus-området

Foreslått i Ungdommens bystyre 10. november 2009 av

Eirik Faret Sakariassen, leder Stavanger Sosialistisk Ungdom
Ellen Tvedt Solberg, leder Stavanager AUF

Denne uttalelsen gikk gjennom med overveldende flertall i Ungdommens bystyre :)

På nyåret behandler Bystyret Plan 2266. Reguleringsplan for Rosendal Sykehjem, Emmaus, Storhaug Bydel. Dette er en sak som vil være viktig for fremtidens Stavanger, og derfor er det avgjørende at utfallet av saken er til fordel for fremtidige (og nåværende) innbyggere – og denne saken angår ungdom i aller høyeste grad!

Reguleringsplanen legger opp til bygging av både sykehjem og barnehage. Ungdommens Bystyre i Stavanger ser behovet for begge disse institusjonene og disse er ønsket. Roten til konflikt ligger i området som i sakspapirene omtales som B1, og gjelder boligbygging. Man ønsker å bygge familieboliger. Her ser vi resultatet av for lite langsiktig tenking – men vi ønsker ikke at dette skal gå ut over landskapsområdene på Storhaug.

Ungdommens Bystyre vil minne Bystyret om to viktige dokumenter:

Den ene vedtok Bystyret nylig og er Idrettsplanen for Stavanger Kommune, som sier at det skal skapes 100 m2 grøntområder per ny innflyttet innbygger i kommunen. Hvor skal kommunen finne disse områdene om man bygger ned allerede eksisterende grøntområder?
I tillegg aksepterte Norge Europeisk landskapskonvensjon 20.10.2000, og den konvensjonen slår fast at landskap (også i byområder) spiller en viktig rolle i folks livskvalitet.

Dette er to planer det er viktig at Stavanger kommune husker på i behandlingen av denne reguleringsplanen.

Ungdommens Bystyre i Stavanger syns det er viktig med nok grøntområder rundt omkring i bydelene. Det er særlig viktig på Storhaug, fordi det er den bydelen i kommunen med lavest dekning av grøntområder per innbygger.

En kommentar om “Uttalelse om reguleringsplan for Emmaus-området

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s