Frihet for Vanunu!

På trykk i Rogalands Avis

Eirik Faret Sakariassen, politisk nestleder Stavanger SV

I 1986 offentliggjorde Mordechai Vanunu Israels atomvåpenprogam, som førte til at han ble kidnappet fra Italia og satt i fengsel i 18 år i Israel. Mange av disse årene i isolat. I 2004 ble han sluppet fri, men han får ikke forlate Israel eller prate med utlendinger. Nå er han på ny arrestert, for å ha brutt dette.

Amnesty International har fordømt behandlingen av han. Verdenssamfunnet må nå stå sammen om å kreve at han slippes fri, for behandlingen av ham er uakseptabel.

Stavanger SU har tatt initiativ til å invitere Mordechai Vanunu til Universitetet i Stavanger. Forslaget har også blitt positivt mottatt på universitetet. Slik går vi sammen med akademia om å legge press på regjeringa til igjen å legge press på israelske myndigheter. I tillegg bør den norske regjeringa utstede Vanunu et nødpass for å få fredsaktivisten til Norge.

Når Israel gir seg selv tittelen «rettsstat» bør de anerkjenne at man skal slippes fri når man har sonet sin tid i fengsel. Et land som velger å kalle seg selv et demokrati bør leve opp til de mest åpenbare demokratiske og menneskerettslige verdier.
Stavanger SV støtter Stavanger SU sitt initiativ og krever at regjeringa gir Vanunu nødpass og legger større press på israelske myndigheter for å leve opp til sine idealer som «demokrati» og «rettsstat».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s