Gratulerer, alle samer!

I dag er det Samefolkets dag. Jeg vil gratulerer alle samer med deres nasjonaldag i dag, og håper alle som skulle feire det får en bra dag.

Selv om Fremskrittspartiet stadig har nye utfall mot urbefolkninga:

  • I innstillingen til Kommunaldepartementets budsjett ønsker Frp nedleggelse av Kompetansesenter for ufolks rettigheter. Tiltaket foreslås kuttet med to millioner kroner.
  • Der andre partier bruker 5,5 millioner, kutter Frp støtten til informasjon om samisk språk, finnmarksloven og samiske forhold.
  • «..ulike former for særskilt støtte er med på å nøre opp under konfliktnivået ulike befolkningsgrupper imellom», heter det i begrunnelsen fra Frp.
  • Frp vil fjerne tilskuddet på 13 millioner kroner til samiske aviser.
  • De rødgrønne kom med sju ekstra-millioner til samiske kulturformål og Frp svarer: «Samene trenger ikke særtiltak, men bør søke på lik linje med andre kulturformål», heter det.
  • I Utdanningsbudsjettet ønsket Frp å kutte hele 22 millioner kroner i grunnskole- og videregående opplæring, kanalisert via Sametinget.

Vi er et land med mange ulike mennesker med ulike kulturelle, religiøse og sosiale forskjeller. Dette er et sunnhetstegn som jeg mener vi skal være stolte over. Som nordmann er denne dagen også en dag jeg er stolt av, for det viser et mangfoldig og fargerikt Norge.

Så: gratulerer med dagen, alle nordmenn!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s