4 kommentarer om “Frafallet i skolen må ned!

  1. Frafallet har økt under sosialistene. Forklar det, og forklar hvordan dere faktisk skal få ned frafallet.

    • Har du noen statistikk som støtter det du sier her?

      Vi innfører et fag som heter Fag for yrkesvalg hvor elever skal bli mer opplyste om ulike yrkesretninger for å gjøre det lettere for dem å velge retning etter ungdomsskolen. Så er det jo også viktig å få innspill fra folk der ute om hva som kan hjelpe dem til å gjøre riktige valg. Det er tross alt mennesker det er snakk om.

      Så løfter vi ideene om mer praksis i yrkesfagene, og flere alternative veier til å uteksamineres; alle skal ikke presses gjennom den samme kverna!

  2. Jeg tror ikke problemet ligger med mangel på praksis i yrkesfagene, eller valg i yrkesfagene. Jeg tror problemet ligger i de som går ut av ungdomskolen og ikke har peiling på hva de vil. Ved å f.eks øke elevsamtalene i det siste året på ungdomskolen er det kanskje mulig for elevene å forstå viktigheten av valget de skal til å gjøre, og forhåpentligvis gjøre det de vil og noe som engasjerer dem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s