Ukens «happenings»

Dette blir en bra politisk uke, med mye spennende som skjer. Her kommer en oppdatering!

Onsdag 3. mars kl. 19.00, i Kult. Kafe-kjelleren, blir debatten «Virkemidler til fred i Palestina og Israel» arrangert.

UiS Sosialistisk Ungdom inviterer til :

Konflikten mellom Israel og Palestina har foregått i over 60 år og situasjonen ser ut til og bare bli verre og verre. Hva skal til for å få en varig fred? Hvilke virkemiddler bør en ta i bruk. Hvilken rolle bør FN ha? Hvilken rolle kan akademia ha? Akademisk boikott har vært diskutert på flerre universiteter i Norge og verden. Er dette aktuelt for UiS?

En omfattende boikott fra hele det internasjonale samfunnet presset apartheid styret i Sør-Afrika til å slutte sin rasistsike politikk. Nobelpris vinner og erkebiskop Desmond Tutu har sagt at apartheid i Sør-Afrika var ingenting i forhold til den apartheid politikken som blir ført i Palestina. Er boikott veien å gå?

I panelet :

Mali Steiro Tronsmoen (leder av Sosialistisk Ungdom)
Tina Bru (1.vara til Stortinget for Høyre og politisk rådgiver for bystyregruppa)
Øyvind Gjerde ( leder for FN-sambandet Rogaland

Ordstyrer: Eirik Bø (festivalsjef for kapittelfestivalen)

Dagen derpå, torsdag 4. mars 19.30 inviterer Iduns Gymnassamfunn til debatt i Sangsalen på Kongsgård. Tema er «Hvilken farge har menneskerettighetene?«

Nok en gang inviterer Gymnasiesamfundet Idun på Kongsgård til debatt, denne gangen med tema «Hvilken farge har menneskerettighetene?». Hensikten er å skape en diskusjon rundt hva som må tilrettelegges i et land for at menneskerettighetene på best mulig måte ivaretas. Det vil bli en rød og en blå representant, og forhåpentligvis en praktikant fra Amnesty Region Sør. I tillegg har vi invitert Humanistisk Ungdom for å se ting fra et menneskelig og politisk nøytralt perspektivt.

Unge Høyre: Karina Helgesen Aase
Sosialistisk Ungdom: Eirik Faret Sakariassen
Humanistisk Ungdom: Maren Veila
Praktikant fra Amnesty: Kristina Sande

Ordstyrer: Eirik Kvindesland

Så blir det omsider fredag, da skjer det stort sett lite politisk. For min egen del skal jeg ha min første kveldsvakt på Tasta sykehjem, så det blir nok en spennende kveld!

Men så kommer lørdag, og da er det tid for både Stavanger SUs 35-årsjubileum OG årsmøte! Jubileumet begynner 12.00, på SV-kontoret (Nytorget 6) med kaker, kor, brus og taler! Så starter årsmøtet 14.00. Alle er velkomne på jubileet, medlemmer av SU på årsmøtet!

Håper du finner noe å komme på, så ses vi til uka!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s