Slik omgår man DLD

Bare to dager etter høringsfristen på Datalagringsdirektivet gikk ut, kom oppskriften på hvordan man unngår å bli overvåket. Dette understreker det vi som er mot hele tiden har sagt, og som verken Kripos eller PST har tatt inn over seg: når vanlige folk kan unngå direktivet, kan de kriminelle også!

Jeg er helt for at vi skal stille bedre verktøy til rådighet for politi- og etterforskningsmyndigheter når det gjelder å fakke de som driver med internettkriminalitet. Men DLD, som Datalagringsdirektivet forkortes til, er ikke rett vei å gå.

Per Sandberg har de siste ukene drevet brannslukking på FrPs vegne. Enkelte heller mot å gå inn for direktivet, mens partiet har vedtatt at de er mot. Jeg forventer at FrP – nok en gang – bruker partipisken, og at stortingsgruppa stemmer mot DLD i blokk.

Så med dagens blogginnlegg av Martin Bekkelund, hvor han enkelt viser hvordan man kan unngå å bli overvåket av storebror-ser-deg-direktivet faller «det viktigste» argumentet til tilhengerne i fisk.

Bekkelund oppsummerer mitt standpunkt godt: «Intensjonen med DLD er god, men med tanke på hvordan privatlivet innskrenkes og at det er en teknisk trivialitet å omgå direktivet, må Norge benytte sin reservasjonsrett til å si nei til innføringen av det.»

Kan forresten nevne at på lørdag delte Stavanger SV ut 3000 løpesedler mot Datalgringsdirektivet!

En kommentar om “Slik omgår man DLD

  1. Bra jobbet! Det viktigste motmiddelet mot nye lover og regler som dette er å spre info om det til alle, slik at alle blir klar over hva som skjer. Alt for mange lever med hodet mellom beina og får ikke med seg en dritt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s