Sjikkelakke, sjikkelakke

Eirik Faret Sakariassen, politisk nestleder Stavanger SV og rødruss!

På trykk i Tastavis april 2010

Nå farges byen blåe og røde igjen. Nei, det e ikkje tid for at Viking ska sudra Brann i Jåttåvågen igjen, men russatiå e i gang! Russaboksene e tatt på og det e på tid å prøva å få seg någen knuder te huå.

Det e sprøtt å tenka på at 13 års skolegang snart e over! I forrige århundre, i 1997, begynte eg i fysste klasse på Tasta skole. Og nå ska eg og mange andre tredje-klassingar ut for å bli voksne. Men fysst e det russatid!

Heilt siden eg gjekk i fysste klasse på Tasta skole har eg gleda meg te russatiå. Det begynne med at adle ongane springe ront så galne for å få tag i så mange russakort som det går an å stappa i lommene.

Så e det adle knudane. Det e stor variasjon av kor sømmelige de e, men det finnes heldigvis någen som e ganske skyldige. Som den kor du kler deg ut som samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa, tar toget til Egersund og seie «Uffameg!» kver gang toget stoppe.

Russetradisjonane går langt tebage, heilt te 1905. Då blei Norge uavhengig. Det e et særnorsk fenomen og e ein del av nasjonsbyggingå me trengte itte å ha vært i union med andre land. Så vil det alltid ver krig mydla rødrussen og blårussen – men sånn har det sikkert alltid våre, og sånn ska det alltid ver.

Den mangeårige tradisjonen med å feira i Kongeparken holde fram i år og. Der komme russ fra heila landet for å feira at de e ferige med 13 års skolegang. Når ein har komt seg gjønå adle årå fortjene du ein skikkelig fest!

Tidligare år har eksamen havna alt for nært opp te russatiå, som har skapt krøll for enkelte. Det e viktigt å ha rett fokus på de rette tingå te rett tid. I år har SV i kunnskapsdepartementet innført ein prøveordning med å legga eksamen 4 dager itte russatiå e over. Denne ordningen håpe og tror eg Kristin Halvorsen gjør permanent!

Med dette håpe eg alle får ein flotte mai-måned, med flott feiring både 1. og 17. mai! Så håbe eg at russatiå blir knallkjekke for adle, at ongane får seg masse russakort og at dokk ser russatoget på 17. mai!

Sjikkelakke, sjikkelakke, jazz bom bø. Julekake, julekake, hjembakt brød!

En kommentar om “Sjikkelakke, sjikkelakke

  1. Tilbaketråkk: Tweets that mention Sjikkelakke, sjikkelakke « Frem kamerater! -- Topsy.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s