Slik går det når blårussen styrer…

Eirik Faret Sakariassen, politisk nestleder Stavanger SV

Stavanger bystyre tok ikke mindretallets anken i saken om konkurranseutsetting av Boganes sykehjem til følge. Til tross alle advarsler går de borgerlige inn for fortsatt konkurranseutsetting. Konsekvensene merker de ansatte og pasientene best.

Flertallspartienes representant i ankesaken var Venstres Per A. Thorbjørnsen. Han fremholdt de borgerliges forslag om fortsatt konkurranseutsetting. Men understrekte at det ikke var flertallspartiene i mot at kommunen vant anbudsrunden. Om det var slik at dette var ønske kunne Venstre (og gjerne resten av den borgerlige gjengen) sluttet seg til SV, Ap, Sp, Rødt og Pp. For da hadde driften blitt tilbakeført til kommunen.

Det at Boganes sykehjem har mottatt flere klager enn alle de andre sykehjemmene til sammen er skremmende. Dette er noe selv de borgerlige burde tatt inn over seg. Thorbjørnsen mente de var pragmatiske fremfor ideologiske. Men jeg er litt i tvil. For om det var pragmatikken som sto i fokus, ville vel det naturlige vært å støtte mindretallet? For her skinner det gjennom at de borgerlige skal konkurranseutesette – koste hva det koste vil!

At debatten rundt dette ble begrenset til en ankesak er skuffende. SVs Eilef Meland sa det godt: «Vi har nettopp hatt et landsmøte, i Venstre, hvor Helge Solum Larsen ble valgt til nestleder under slagordene «Åpenhet» og «Folkestyre». Hvorfor vil ikke Venstre ta den prinsippielle debatten i bystyret?»

Jeg jobber selv på et sykehjem, som pleiemedhjelper, og kjenner til den til tider hektiske hverdagen. Stavanger SV betviler ikke et sekund at de ansatte gjør det de kan, men at det er anbudsvinneren Norlandia Care som tilbyr for dårlige vilkår for sine ansatte og pasientene. De er alle med i et økonomisk eksperiment fra de borgerlige i Stavanger kommune.

Det er en fjellvettregel som heter «Vend i tide. Det er ingen skam å snu.» Dette minnet jeg Per A. Thorbjørnsen om før møte, og fikk «Takk det samme, Eirik» til svar. All heder og ære til Senterpartiets Bjarne Kvadsheim som snudde i saken når han så anbefalingene fra rådmannen, fagsjef og direktøren i Boganes-saken.

Jeg håper selvsagt ikke at det skal bli flere klager og dårlig behandling av ansatte og pasienter på Boganes sykehjem. Men jeg frykter det er det som blir resultatet – også denne gangen. Slik går det når blårussen styrer…

En kommentar om “Slik går det når blårussen styrer…

  1. Tilbaketråkk: Tweets that mention Slik går det når blårussen styrer… « Frem kamerater! -- Topsy.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s