Få Kulturkortet tilbake!

På trykk i Stavanger Aftenblad 7. mai 2010

Eirik Faret Sakariassen, kulturpolitisk talsmann Rogaland SV (19 år)

Som følge av KrFs politiske utroskap fjernet de borgerlige Kulturkortet. Høyre og FrP overtalte KrF til å fjerne denne ordningen som så mange av oss unge har hatt stor glede av!

Vi hører ofte om kultur-Høyre, som de jo faktisk innimellom er. Men i dette tilfellet har de latt seg lokke av FrP til å kvitte seg med dette kortet, som ga mange unge stor glede for en liten sum. Jeg har ennå spart mitt eget Kulturkort, slik at jeg kan ta det i bruk igjen når SV kommer i posisjon i fylkespolitikken i 2011. Det er et utrolig bra kort (sett bort fra at jeg ser ut som musikkartisten Moby på bildet).

På den ene siden sto det borgerlige flertallet og på den andre siden sto SV, Ap, Venstre, Senterpartiet og Pensjonistpartiet. Desverre tapte vi denne kampen mot Høyre, KrF og FrP!

Det var to hovedargumenter fra de borgerlige for å ta Kulturkortet fra ungdommen:

– Det var så få som brukte det

– Da får vi råd til å bruke Ungdomskortet på nattbussen

Rogaland SV er helt enig i at promoteringen av kortet burde vært bedre. På Facebook er det en gruppe som heter «For de som vil ha Kulturkortet tilbake». Denne gruppen har til nå 1239. I tillegg finnes en annen som heter «Vi aksepterer ikke at Kulturkortet blir fjerna og ungdomskort på 300!» Denne gruppen har 2642 medlemmer!

Dette viser det store engasjementet for et billig og godt kulturtilbud. Jeg merker det på meg selv: etter at de borgerlige fjernet Kulturkortet går jeg mindre på kino, sjeldnere på teater og får sett færre Viking-kamper i Jåttåvågen. Dette gjelder mange på min alder!

Hva gjelder å få nattbuss inn i Ungdomskortet greide vi å ha to tanker i hodet på en gang. Av og til er Rogaland SV litt som Ole Brum, og sier «Ja, takk, begge deler!» I vårt alternative budsjett for Rogaland fylkeskommune for 2010 opprettholdt vi Kulturkortet og fikk nattbussen inn i Ungdomskortet!

Jeg vil bare at unge velgere skal merke seg dette! Husk: Rogaland SV kommer til å kjempe for å få Kulturkortet tilbake – uten å fjerne nattbussen fra Ungdomskortet!

4 kommentarer om “Få Kulturkortet tilbake!

 1. Tilbaketråkk: Tweets that mention Få Kulturkortet tilbake! « Frem kamerater! -- Topsy.com

 2. get over it! Kulturkortet var fjernt! jeg er selv musiker, og drømmer om å bli proffesjonel jazzgitarist, men selv jeg ser at kulturkokrtet var tåpelig! tenk å bruke statlige midler et kulturkort når ingen bruker det? nei da vil jegh eller bruke midlene på at jeg kommer meg gratis hjem med bussen etter min tomme konsert!
  Du er nok helt på jordet Sakkariasen, kanskje du børr høre på hva oss kunstnere faktisk sier?

  – Lage Nøst

  • Nå vet jeg ikke hvor representativ du er for kunstnermiljøet, men veldig mange har jo et ønske om en breddekultur, hvor også unge går. Et mål for deg må vel være at også unge vil høre på deg som fremtidig jazzmusiker. Å si at ingen bruker det er direkte feil. Men hvis du vil spille for tomme lokaler kan du spille hjemme – på den måten sparer du deg for to nederlag. Både å betale på bussen og tomme lokaler.

   Jeg er kanskje på jordet innimellom, men ikke denne gangen. Og det viktigste her er egentlig ikke hva kunstnerne sier, men hva vi unge gjør.

   Husk at kultur er mer enn jazz. Det er kino, teater, museum, kunstutstillinger, konserter, fotballkamper og mye,mye mer!

   Håper du når dine mål om å bli proff musiker – og spiller for fulle hus!

   Eirik

   • Hei.

    Jeg vil bare få påpeke at jeg nok en gang har blitt offer for identitetstyveri i sammenheng med denne bloggen, Eirik. Mitt navn er Lage Nøst, og jeg har aldri tidligere kommentert på noen av dine innlegg. Den patetisk formulerte og tilnærmet dyslektiske kommentaren jeg angivelig postet her den 10. mai, ble i sannhet publisert av Vetle Jarandsen – en aktiv høyremann, og min klassekamerat av to år. Selv tok jeg vemodig farvel med kulturkortet; et glitrende tilbud som sørget for at jeg både kunne nyte henrivende symfonier i Stavanger konserthus, OG ha mat på bordet samme aften.

    Jeg vil forøvrig oppfordre deg til å lese alle fremtidige innlegg som måtte bli postet under mitt navn med svært kritisk blikk, da det aner meg at Vetle vil føle seg kallet til å gjøre et lignende fremstøt i fremtiden – han er visselig en skøyer, den karen. Vennligst bær over med ham, og tilgi slik Jesus ville ha gjort det. Og vit at jeg ikke under noen omstendighet vil stå for det han måtte finne på å ytre.

    Skulle du være i tvil om postens opphavsmann, be vedkommende skrive noe på moldenser. Er det Vetle, vil han feile brutalt.

    Ha en fortreffelig dag, og fred blant menneskene på jorda!

    Hilsen den virkelige Lage Nøst.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s