Utmeldingbrev til SOS Rasisme

Dette bilde er tatt Krystallnatta 2007. Jeg har lenge vært engasjert i SOS Rasisme – nå melder jeg meg ut!

Sendt til SOS Rasisme 11. mai 2010

Kjære SOS Rasisme!

Dette er et åpent og ærlig brev. Dette er et brev jeg hadde håpet å skrive en dag, nemlig min utmelding. Men av en langt annen grunn enn den jeg har i dag. Mitt mål med medlemskapet var at vi sammen, for å få bort all rasisme i vårt samfunn. Det er enda mye som må gjøres – men jeg velger å gjøre dette utenfor SOS Rasisme.

For å fortelle min historie; jeg meldte meg inn i SOS Rasisme på en korpstur til Haugesund da jeg var mye yngre. Jeg hadde aldri vært medlem i en organisasjon tidligere, men har alltid visst at jeg var mot rasisme. Som så mange andre har sosialister enkelte iboende ryggmargsreflekser når det kommer til urettferdighet og rasisme. Men SOS Rasisme var mitt første engasjement, som etter hvert ledet meg inn i politikken (Sosialistisk Ungdom).

Om den siste tidens avsløringer stemmer er jeg veldig skuffet. Om enkelte av dere velger å utnytte SOS Rasisme til vinning for egne politiske meninger, så gir dere fingern til mange som hver dag utsettes for rasisme. Hverdagsrasisme er noe av det farligste tegnet på at vi går feil vei. Da lar vi fordommene spire og gro – fordi enkelte aldri klarte å la drømmen om Stalin dø med ham, i 1953.

Jeg har alltid stilt opp på SOS Rasismes lokale arrangementer, enten som tilskuer eller appellant. Det kommer jeg til å fortsette med. Men jeg vil ikke lenger stå oppført i deres medlemsregistre. Det kan godt hende jeg melder meg inn igjen, men det blir i så fall etter en god del interne opprenskninger. Det kan ikke være slik at båndene mellom Tjen folket og SOS Rasisme er så tette at man ikke kan se forskjell.

Folk må gjerne være kommunister for min del, men det finnes grenser for hva jeg finner meg i hva gjelder organisasjonsmisbruk. Om det også er slik at det er økonomisk rot, kommer mistanken om overføring av midler fra SOS Rasisme til TF skremmende lett for mange.

Jeg vil takke for min tid i SOS Rasisme. Jeg har hatt stor glede av medlemsbladet, vært stolt over å stå sammen med dere på mange arrangementer og støtter fremdeles kampen mot all rasisme.

Dere kan regne dette som min utmelding.

Mvh.

Eirik Faret Sakariassen

6 kommentarer om “Utmeldingbrev til SOS Rasisme

  1. Send eit nytt om eit par veker. Eg har høyrt det skal vera vanskeleg å melda seg ut av SOS Rasisme :p

  2. Ja, det er ganske vanskeleg. Eg har prøvd fleire gonger, men aldri fått noko respons og fortsatt å fått bladet deiras i posten.

  3. Tilbaketråkk: Tweets that mention Utmeldingbrev til SOS Rasisme « Frem kamerater! -- Topsy.com

  4. Har du ikke lest historien? Vet du ikke at kommunister alltid har stått i første rekke i arbeidet mot rasisme og nazisme?Du kan synes hva du vil om Stalin, men han var i alle fall anti-rasist. Ikke sleng deg på i heksejakta mot kommunister, vi må da få lov til å organisere oss i organisasjoner som kjemper for ting vi tror på! Hvis du har lest artiklene i media litt nøye så har du sikkert fått med deg at det er disse menneskene som har bygd opp SOS Rasisme. Har du merket noe til at de prøver å gjøre dette for egen vinning? Det har jeg aldri opplevd i SOS Rasisme, og jeg synes det er JÆVLIG kjipt at folk som dge kaster seg på anti-bølgen uten noen respekt eller forståelse for at menneskene som har bygget opp organisasjonen har gjort det fordi de er anti-rasister. Tjen folket består av svært engasjerte folk som engasjerer seg sterkt i andre organisasjoner de tror på, SOS Rasisme er en av disse. Det som skjer nå er at mennesker som har lagt ned masse arbeid og tid for saker de tror på blir hetsa FORDI de er kommunister! Dette er politisk forfølgelse, men det er lettere å se i etterkant eller hva? HISTORIEN GJENTAR SEG! Eller tror du kanskje at de som står i spissen for hetsen pleier å innrømme det når de gjør det? De gjør ikke det vet du, de finner alt mulig dritt som de kaster rundt, som folk tror på…

    • Har nettopp lest Animal Farm og The Court of the Red Tsar. Anbefalt lesning. Visste du at Stalin bedrev jødeforfølgelse?
      Jeg tror at årsaken til at kommunismen stadig feiler er at den tiltrekker fanatiske mennesker som mener de har enerett på sannheten (ikke ulik religiøs fanatisme). De mener seg derfor berettiget til å ta makten med vold og undertrykke all opposisjon. Resultatet blir blod stenkende, brutale regimer og ny en elitistisk herskerklasse. Når det gjelder undertrykking ser jeg ingen forskjell mellom nazismen og kommunismen.

  5. HR: Noe kommunistisk eller sosialistisk samfunn har jo aldri blitt opprettet gjennom demokratisk valg, så når de starter som diktaturer er det jo ikke rart at det er det man får heller. Selv er jeg tilhenger av det markedssystemet vi har i dag, men når man snakker om sosialistiske/kommunistiske stater må man huske at alle også har til felles at de har startet som diktaturer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s