Svar fra SOS Rasisme

Dette var svaret jeg fikk fra SOS Rasisme:

«hei

– Din utmelding er notert
– Din beskrivelse av virkeligheten har få kontaktpunkter med virkeligheten, men når du tror på det som Dagbladet skriver og ikke undersøker sjøl så får det bli din konklusjon.

Kjell Gunnar Larsen»

Jeg ble med det styrket i min tro på at noe er galt i SOS Rasisme…

13 kommentarer om “Svar fra SOS Rasisme

 1. Eg skulle lika å vita KVA FOR «kontaktpunkter med virkeligheten» Larsen meinar omtalen din har og ikkje. Kan du ikkje spørja han? :D

 2. Tilbaketråkk: Tweets that mention Svar fra SOS Rasisme « Frem kamerater! -- Topsy.com

 3. Ja, Eirik, jeg synes du skal spørre han. Det ser jo ut til at han mener at du burde undersøke selv så.

 4. Eg har aldri vore medlem i SOS Rasisme. Før var det nok heller tilfeldig at eg ikkje var det, men dårleg inntrykk og stadig fleire rykte (som i seinare tid har vorte bekrefta) frå rimeleg greie kjelder balla på seg…

  Kva med ein anti-vervekampanje? Eller oppstart av ein ny antirasistisk organisasjon etter kvart? Det hadde vore interessant.

 5. Hei Eirik

  – Ser at du har lagt ut mitt svar. Det var et kort svar, det var noe hektisk denne dagen.
  – Jeg mener sjølsagt grunnleggende det som jeg skrev her, men noen flere korte kommentarer:
  * Du har ingen konkret kritikk i ditt utmeldelsesbrev, tvert imot så er det sånn at du skryter av våre arrangementer, vårt medlemsblad osv.
  Du har altså som medlem gjennom mange år ikke fått med deg at SOS Rasisme er blitt «misbrukt» som du formulerer det. Kan det da hende at dette «misbruket» ikke finnes?
  * Dagbladet har gått til frontalangrep på meg, fordi jeg er kommunist. Det er jeg, jeg er stolt over å være kommunist, men jeg har aldri jobba for at SOS Rasisme skal være en kommunistisk organisasjon. Og som du sjøl beskriver det så er den da heller ikke det.
  * Jeg er en gammel gubbe, men jeg har jobba organisert mot fascisme siden 1975, da var jeg like gammel som du er nå. Jeg har vært medlem av SOS Rasisme siden 1986 og har vært aktivist der siden 1988. Jeg har altså lagt ned mange tusen timer for å bygge opp organisasjonen.
  * Det som du burde skjønne er at når kommunister blir angrepet fordi de har tillitsverv så kommer de ikke nødvendigvis til å stoppe med det. Retten til å ha tillitsverv må forsvares også når det gjelder kommunister. Jeg har stått i spissen for å forhindre at SV-ere ble mobba bort fra faglige tillitverv av høyresosialdemokrater, hvis du ikke tror meg på det så kan du jo ringe meg så skal du få navnet på den det gjalt. Dette er altså ikke en teoretisk øvelse for meg, det burde det heller ikke være for deg.
  * Hverken Dagbladet eller andre aviser har vært i nærheten av å bevise noe som helst misbruk av SOS Rasisme. Mange forskjellige folk med mange forskjellige overbevisninger har jobba for å bygge opp SOS Rasisme. Det finnes ingen kultur for at det ikke skal være sånt i organisasjonen hverken i fortid eller i fremtid.

  • Takk for utdypende svar, det satte jeg stor pris på.

   Jeg håper det du sier er sant, men så lenge jeg ikke er overbevist regner jeg med at du forstår min skepsis. Jeg kan altså ikke stå inne for en slik praksis som det mistenkes – da kan jeg altså ikke stå som medlem hos dere.

   Jeg har et sterkt ønske om en dag å vende tilbake til SOS Rasisme.

   Har det selv litt travelt nå, skal i en bursdag.

   Jeg svarer gjerne lenger en annen gang.

   Mvh.
   Eirik

 6. Veldig flott at du har meldt deg ut av SOS Rasisme, en riktig og viktig beslutning. SOS Rasisme har desverre blitt offer for en lei parasitt, stalinistgruppa Tjen Folket. Denne parasitten holder fast ved den gamle praksisen, som fortsatt til dels var allment akseptert da jeg var medlem i RU på midten/slutten av nittitallet, som består i å skaffe seg innflytelse i andre, store organsiasjoner og bevegelser for å fremme ens eget politisk prosjekt. Tjen Folket har forsøkt seg på det samme i organisasjoner som Rød Ungdom og AKP, noe som har ført til en haug med eksklusjoner. TF klarte ikke å kuppe de nevnte organisasjonene, fordi de har nok av erfarne ringrever som kjenner den taktikken der veldig godt, kombinert med en tildels aktivistisk medlemsmasse. SOS Rasisme har derimot verken eller, og ante derfor ikke hva som traff dem.

  Jeg ser at Kjell Gunnar Larsen har forsøkt seg med den latterlige offer-for-forfølgelse-fordi-han-er-kommi-retorikken sin her, ikke kjøp eplene den slangen der forsøker å selge deg. Snakk heller med folk som har litt fartstid i Rødt, RV, AKP, RU for å høre hva de har å si om denne ekstremistgruppa. Det er nok av kommunister som er aktive i alle former for organisasjonsliv i Norge uten å bli utsatt for denne typen kampanje som SOS/Tjen Folket nå har fått midt i fleisen, en kampanje det nå forøvrig gleder meg stort å være en del av, for de er en helt spesiell type skumle kommunister. De er uttalte stalinister, altså kommunister med et klassesyn som minner mer om rasisme enn noen analyse av økonomiske realiteter, som anser vold som den eneste måten å innføre deres ønskede system på, et system som forøvrig er «proletariatets diktatur». Altså et totalitært samfunn der «proletariatet», altså dem selv, sitter på toppen og bestemmer over liv og død. Skulle Tjen Folket noensinne komme til makta (tjihi, ja det kommer til å skje du) er vi ikke reint få som ville prist oss lykkelige for deportasjon til Bjørnøya fordi det er bedre enn et nakkeskudd.

  SOS Rasisme i dens nåværende form er ikke en antirasistisk organisasjon. SOS’ utspill og handlinger de senere årene bærer heller preg av å være en konfliktskaper hvis eneste opptredener i den offentlige debatten er å skrike «RASISME!» for å hisse opp og skape splid, i stedet for å jobbe positivt og skape forbrødring, slik de gjorde i organisasjonens begynnelse. I tillegg til den aggressive, polariserende og destruktive opptredenen utad består deres «aktivisme» ellers kun i å organisere visse arrangementer som 17. mai for alle, arrangementer der verveblokkene går varme. SOS Rasisme er en medlemsvervings- og statsstøtteinkasseringsmaskin.

  Jeg ser fram til den dagen da SOS Rasisme har fått behandling og parasitten er fjernet. Den dagen vil det som angivelig er Europas største antirasistiske organisasjon kanskje gjøre en positiv forskjell, for en gangs skyld!

 7. Tilbaketråkk: 2010 på Frem Kamerater! « Frem kamerater!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s