17. mai – en dag for alle nordmenn!

På mandag er det vår nasjonaldag, 17. mai. Da skal mange av oss ut i gatene våre i den byen vi bor i – enten i toget eller som tilskuere på sidelinjen. Dagen er fylt med årelange tradisjoner og er en viktig dag for mange nordmenn.

Men det kommer ofte opp spørsmål om hvorvidt vi skal tillate flagg fra andre land enn Norge i 17. mai-toget. Som regel har debatten gått hett for seg, særlig mellom de ulike partiene, men i år ser det ut til at denne tradisjonen er så godt mottatt i Stavanger at selv ikke FrPs Atle Simonsen så behovet for et forbud.

Hedgard Hugaas, leder i Stavanger SV, har i dagens Rogaland avis et godt oppslag hvor han sier følgende:

» Flagget symboliserer grunnloven vi feirer, og den gir oss rett til å veive med det flagget vi selv ønsker, uten å frykte for konsekvensene. Det norske flagget skal vi selvsagt stå i sentrum på nasjonaldagen, men å nekte andre flagg vil undergrave de demokratiske idealene og den friheten det norske flagget står for.»

Her sier egentlig Hedgard det som trengs å sies i den saken. Men det handler om at alle i Stavanger skal føle at de har like stor rett til å gå i 17. maitoget. Uansett om de vil veive med et palestinsk eller amerikansk flagg!

Jeg gleder meg til å se mange ulike flagg i 17. maitoget på mandag!

Hva mener du?

5 kommentarer om “17. mai – en dag for alle nordmenn!

 1. Jeg mener at man ikke skal tillate andre flagg enn det Norske i 17 Mai toget. Det er Norges nasjonaldg vi feirer, og ikke den pakistanske, amrikanske, Polske eller den Svenske nasjonaldagen vi feirer. Det blir litt som å synge bursdagssang til Pål på Espens bursdag

  • Ikke så fryktelig smart sagt… Nordmenn er nordmenn, og vi kan ikke undergrave demokratiet på selve nasjonaldagen. La dem veive med hva flagg de vil, så kan vi veive med hva vi vil… *ahem*

 2. Vi feirer den Norske nasjonaldagen. Norske flagg, bunad, og vi koser oss i norsk stil. vi feirer Norge, og Norges frigjøring, vi feirer ikke plestina, vi feirer ikke uavhenighetsærklæringen, og vi feirer heller ikke menneskerittigheter på filipinene! VI FEIRER NORGE! det vil si, bruk det norske flagget! Jeg har full forståelse får at utlendiger vil ta del i den norske tradisjonen, og det skal de gledelig få lov til, men de kan vel holde flagget sitt, som ikke har noe med vår nasjonaldag å gjøre, borte? Jeg synes det rett og slett er meget respektløst å stille seg opp i våre tåg med et ikke-norsk flagg. Vi feirer vårt land! og bra eksempel! vi synger ikke bursdagssangen til Pål i Espen sin bursdag! Man kan gå rundt med sitt eget flagg hver eneste dag i året untatt denne dagen! dette er NORGES dag, og vi feirer med NORGES flagg.

 3. 17. mai 1814 ble den norske grunnloven underskrevet. Det er den norske grunnloven og Norge vi feierer den 17. mai.

  Dersom nordmenn med bakgrunn fra andre kulturer ønsker å feire bakgrunnen sin, kan de gjøre det på andre dager. Denne dagen er vår!

 4. Norge er et flott land og vi feirer grunnlovsdagen vår 17. mai.. pga vi ble fri og fikk styre landet vårt selv…
  Så visst utlendinger liker å bo i Norge og at vi styrer landet vårt selv, burde det være bra for de og vise at de liker Norge med å veive det Norske flagget.
  Hvorfor i det heletatt veive et flagg fra et land dere måtte rømme fra?
  Det Norske flagget står for frihet og mange av flaggene eg ser i 17.mai toget er ikke fra frie land….. Frigjøringsdagen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s