Skattejakt i skatteparadis!

Lurer du på hva et skatteparadis er?
Attac har laget en video som forklarer hvordan det fungerer og hvorfor de må avskaffes. Den er så god at vi har lastet den opp her for å dele den med dere. Se og lær alt om skatteparadiser på litt over 3 minutt.

Visste du at fattige land årlig taper 500.000.000.000 dollar, ti ganger det verden samlet gir i bistand, blant annet på grunn av selskapers bruk av skatteparadiser?

Skatteparadisene skader vekst i utviklingsland fordi de taper inntekter som kan brukes til offentlig velferd.

Visste du at verdens rikeste mennesker skjuler anslagsvis til sammen 69 000 milliarder kroner i skatteparadisene?

3 kommentarer om “Skattejakt i skatteparadis!

 1. Bra film om et viktig tema. Dette er såklart et problem som det er viktig at vi løser med tanke på Afrika, men uten at jeg kjenner til statistikken som vidoen referer til vil jeg regne med at kun en brøkdel av de 700 milliardene dollar som det refereres til går ut av Afrika. Forøvrig er det også godt under halvparten av de omlag 100 milliardene dollar som går i bistand som gis til Afrika. Bare syntes det var verdt å nevne.

 2. Såkalte skatteparadiser tilbyr POLITISK ASYL for POLITISKE FLYKTNINGER, mennesker som er forfulgt av lugubre regimer over hele verden som tror de eier folk med hud og hår. De lugubre regimene liker ikke dette så de bedriver imperialisme mot selvstendige nasjoner.

  For sannheten om skatteparadiser anbefaler jeg følgende tre videoer:

  The Economic Case for Tax Havens

  The Moral Case for Tax Havens

  Tax Havens: Facts & Myths

  Jeg synes det er forstemmende å høre sosialister skyve de fattige landene foran seg som unnskyldning for å drive global imperialisme samtidig som de selv fører en nasjonalsosialistisk politikk som rammer fattige land (tollmurer).

 3. Det er rent idioti at vi i Norge skal bestemme skatteregimene til andre land. Dersom Jersey eller Cayman Islands klarer å skape et samfunn innbygerne der er fornøyde med med lavere skattenivå enn vi har i Norge, så bør det applauderes.

  Hadde Attac laget en video som sa at vann var vått, hadde jeg dobbelsjekket det selv først.

  Enda en link til forsvar:
  http://www.cato.org/event.php?eventid=5986

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s