Destruktiv avsporing

I sitt debattinnlegg før helgen klarte representanter for FpU å beskylde oss, samt en stor del av det norske folk for å være rasister. Denne bevisste avsporingen saboterer den egentlige debatten.

Bakgrunnen for FpUs innlegg var vårt uttalte ønske om en boikott av staten Israel. Det er uheldig at FpU forsøker å gjøre en høyst nødvendig debatt om menneskerettigheter og internasjonal rett om til et orddefinisjonsspørsmål, hvor målet er å gi de som er politisk uenig med dem ett stigmatiserende stempel. Direkte trist blir det derimot når de tydeligvis ikke evner å lese egen definisjon korrekt.

FpUs velger en rasismedefinisjon som i å for seg er vel så god som de andre tallrike definisjonene som finnes. Den sier, helt korrekt, i klartekst at enhver forskjellsbehandling som er basert på nasjonalitet er å regne som rasisme. Feilen FpU derimot gjør er å påstå at boikott av staten Israel er basert på nasjonalitet, noe som ikke er tilfelle. Den er helt korrekt avgrenset av nasjonalitet, men den er basert på de israelske styresmaktenes rettstridige handlinger mot andre land og folk. Det er med andre ord en reaksjon, og ikke en uavhengig verdiladet handling. Om vi skal følge FpUs feilaktige tolkning kan vi konkludere med at de også må mene at boikott av Sør-Afrika og sanksjonene mot Husseins Irak var rasistiske. Ja, endog Storbritannias krigserklæring mot Tyskland da Polen ble invadert vil i FpUs tolkning kunne kalles rasisme. Alle mennesker med vettet på rett sted ser hvor tåpelig det ville være å påstå noe slikt.

Debatter om orddefinisjoner kan være festlige i seg selv, men enn så lenge kan vi med respekt melde at vi anser konflikten mellom israelske myndigheter og verdenssamfunnet som litt for alvorlig til at vi villig vil la den avspores på denne måten. Om FpU ønsker en reell debatt om dette, vil vi når som helst møte de for å diskutere israelske myndigheters forhold til internasjonal rett, folkerett, menneskerettigheter samt sikkerhets- og geopolitikk.

På vegne av en stadig større del av det norske folk.

Hedgard Hugaas og Eirik Faret Sakariassen, Stavanger SV

En kommentar om “Destruktiv avsporing

  1. Tilbaketråkk: Tweets that mention Destruktiv avsporing « Frem kamerater! -- Topsy.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s