Hvor lenge skal vi vente i Afghanistan?

I dag fant jeg en gammel video fra en appell jeg holdt i 2007. Jeg begynner å lure på hvor lenge vi egentlig skal vente i Afghanistan før vi endrer strategi. For det er sannelig sikkert at den strategien vi har i dag ikke virker.

Utenrikspolitikk handler som all annen politikk om valg av virkemidler. Når de ikke fungerer må vi finne nye. Det er situasjonen i Afghanistan i dag et akutt eksempel på, sa Bård Vegar Solhjell på SVs seminar ”Exit Afghanistan” tirsdag.

Norge har i et lite tiår vært en av de største militære bidragsyterne i Afghanistan i forhold til folketall. Det er derfor naturlig at vi stiller oss spørsmålet hvor lenge det er en riktig prioritering av våre militære styrker å være tungt inne i Afghanistan, og om Norge ikke heller bør sette all vår kompetanse og ressurser inn på det som det gjøres alt for lite av i Afghanistan, nemlig sivil innsats, sa Solhjell.

Det er alt for lite. Det er ikke mulig å skape fred i Afghanistan uten en merkbar forbedring i levestandard for innbyggerne, sa Solhjell.

Til og med Obama vil se på å endre strategien i Afghanistan. Hvor lenge skal vi vente?

3 kommentarer om “Hvor lenge skal vi vente i Afghanistan?

  1. Det SV mener med å endre strategi er jo å gi opp Afghanistan og la ekstreme islamister ta over landet igjen.

    Taliban stiller i samme divisjon som Røde Khmer, og vi skylder det afghanske folk å gjøre alt for at de skal slippe å havne tilbake under det forferdelige regimet!

  2. Hvorfor er vi inne i akkurat Afganistan? Hvorfor er akkurat dette folket vi skal «hjelpe»?

    • Jeg regner med at det spørsmålet er rettet til meg, og ikke til bloggeieren her…

      Det kjedelige svaret for hvorfor vi er i Afghanistan er jo at 11. september 2001 så ble vår viktigste alliansepartner angrepet av statsstøttede terrorister basert i Afghanistan, og som NATO medlem er vi forpliktet å hjelpe når våre alliansepartnere blir angrepet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s