Bokanmeldelse #6: En såkalt drittjobb

I «En såkalt drittjobb» får vi innblikk i livet bak fasaden i et Thon-hotell. Etter sitt opphold i Thons rike, der arbeiderne har lav lønn og lav status, spør journalisten Lotta Elstad: Det må vel være noe galt med Norge, når helt vanlige og viktige yrker kan kalles «drittjobber»?

Vi møter Joycy som drømmer om å gjenforenes med mannen sin, Nadia som sier «jeg tjener bare 114 kroner i timen – og det er jo jeg som gjør drittjobben» og Said som løper og løper og løper, mens sjefen mener «det er bare å slutte» hvis noen har noe å klage på.

Denne boken leste jeg med stor interesse og iver, da jeg var i Italia. Man tas med inn bak murene på et av Norges hoteller, eid av Olav Thon (en av Norges fire rikeste menn). Her ser vi hvordan han utbytter arbeidere, hvordan de presses til det ytterste og mister jobbene sine på usaklig grunnlag.

I fremtiden vil vi se mer og mer bruk av vikar- og bemanningsbyråer, hvor ansvaret for arbeiderne fraskyves sjefene og deres rettigheter svekkes. Lotta Elstad har skrevet en glitrende bok som sjokkerer, overrasker og gjør deg forbanna!

«Hun har tatt jobbene arbeidstakerne ikke vil ha, for å skrive boka arbeidsgiverne ikke vil lese.» Dagbladet

Her kan du kjøpe boken!

En kommentar om “Bokanmeldelse #6: En såkalt drittjobb

  1. Denne hadde vi lesesirkel på i NTNU SU, jeg har enda ikke fått lest den (pinlig), men store planer om å lese den! Fantastisk med bokanmeldelser =)
    God sommer videre!
    Martine NTNU/Sør-Trønderlag SU

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s