Studentboliger for alle!

Ved studiestart står dessverre mange unge mennesker i kø for å få studentbolig. SV har i regjering arbeidet hardt for økt satsing på studentboliger, og regjeringen bevilger nå årlig midler til rundt 1000 studentboliger. Dette er også regjeringens løfte til studentene i Soria Moria II-erklæringen.

Det har vært stor forskjell på satsingen på studentboliger mellom den rødgrønne regjeringen og den borgerlige regjeringen som satt før oss. Den rødgrønne regjeringen har gitt tilsagn på i gjennomsnitt 844 studentboliger per år, mens den Høyre-dominerte Bondevik II-regjeringen hadde et gjennomsnitt på 590. Disse tallene skjuler at Høyre skar ned hvert eneste år de satt i regjering og endte på midler til ynkelige 314 studentboliger i 2005. Hadde dette tempoet på utbygging av studentboliger fortsatt, hadde over 2 500 flere studenter stått i boligkø ved årets
semesterstart.

Vi skal være glad for at ikke høyrepartiene igjen fikk kontroll på dette politikkområdet. Jeg utfordrer høyrepartiene til å svare på om de igjen vil bruke studentboliger som salderingspost. Når de på alle andre områder mener private løsninger er best, er det grunn til å tro at de også mener private løsninger skal tas i bruk for studenter.

Erfaringsmessig finner heldigvis de fleste seg et bosted tidlig på høsten. Samskipnadene er flinke til å tilby midlertidige løsninger, og studentene finner seg midlertidige løsninger i
påvente på å få plass.

Utgifter til bolig spiser den største delen av studentenes økonomi. Vi vet også at usikkerhet om økonomi gjør at enkelte ikke tar høyere utdanning. Derfor er tilgang til gode og billige studenthybler svært viktig for lik rett til utdanning. SV skal sørge for at den rødgrønne regjeringen kommer til å fortsette den rekordsterke satsingen på studentboliger.

2 kommentarer om “Studentboliger for alle!

  1. Høyre, V og KrF løste ikke problemet.

    Men SP, SV og Ap har heller ikke løst problemet. Så lenge køen fortsatt er der, synes jeg du skal slutte å kritisere alle andre, og heller løse problemet.

  2. Jeg er ikke enig med deg! Du glemmer nemlig Gud. Gud har ikke skapt livet for at alle skal få studentboliger. Gud har skapt livet fullt av utfordringer, slik at vi skal oppleve ting og hindere og dermed komme ut av det mange erfaringer rikere. Ved å gjøre livet til en lang vei uten hindringer så kunne vi like så godt ikke levd våre liv. En tur ut er meningsløs hvis man ikke møter noen på gaten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s