Energy for more people?

I morgen braker det løs nok en gang: Oljemesså, eller ONS som det offisielt heter. Jeg er klar, for tredje gang!

Rent bortsett fra gratis minnepenner og vanlige penner, hva er det egentlig å gjøre under ONS? Det foregår mange interessante foredragssesjoner, samtaler med fagpersoner og mye interessant kunnskapsdeling.

Forrige uke kunne vi lese i Aftenbladet at konsernsjef Helge Lund i Statoil ikke mener det er gitt at Statoil skal satse på fornybar energi.

99,5 prosent av Statoils virksomhet er knyttet til olje og gass. Dersom fossile brensler også de neste tiårene vil dominere det globale energibildet, må vi innen tre-fire år vurdere om det er riktig å satse på både olje og gass og ny fornybar energi, slik vi gjør i dag, sier konsernsjefen i Statoil Helge Lund.

Det er noe som heter aktivt eierskap. Det vil, enkelt forklart, si at den som eier selskapet er aktiv i beslutningene rundt hva selskapet skal foreta seg. Siden staten Norge (altså regjeringen) eier Statoil burde de i langt større grad burde bevege seg over til den fornybare industrien.

Temaet under årets ONS er «Energy for more people». Det vil bare bli et økende behov for energi, også den fornybare. Lønnsomheten kommer til å øke – fordi det fossile ikke varer evig. Det er helt utrolig at enkelte deler av regjeringen og Statoil-ledelsen ikke innser at vi omstille oss. Olja varer ikke evig – det gjør det fornybare!

Norge kan bli ledende på fornybar energi. Men da må vi begynne. Nå! Slik skaffer vi energi til mer folk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s