Derfor vil jeg snakke med 16-åringene!

(Foto: Bjørn Nibe)

Stavanger Sosialistisk Ungdom og Stavanger SV tilbyr foredrag for alle 10. klasser i Stavanger, med «Ungdom og demokrati» som tema! Her kan du lese mer om hvorfor!

Ved kommunevalget neste år kan 16- og 17-åringene stemme ved valget! Dette er en prøveordning som jeg håper blir så vellykket at vi kan innføre det permanent. Som eneste parti tilbyr SU/SV et partinøytralt foredrag om hvorfor man skal bry seg om politikk, hvorfor det er viktig å bruke stemmeretten sin og spør tilbake hva som er viktig for ungdommene.

Jeg er veldig fornøyd med at det nå testes ut, men jeg er ikke ukritisk til forsøket. Vi er nødt til å fokusere på det i første omgang, for at det skal lykkes! I mitt sosialistiske hode er en utvidelse av demokratiet en bra ting – men vi må tilrettelegge slik at de bruker stemmeretten sin! Skolen har et ansvar – men det har også politikerne! De må engasjere seg mer på ungdommens vegne!

I går var jeg innom tre tiende-klasser på Tastarustå skole. Der møtte jeg om lag 90 elever, med et spredt engasjement. Men de aller fleste lot seg engasjere av noe av det jeg sa. Jeg opplever engasjement når jeg snakker om saker som angår dem. Mange mener ungdom er uengasjerte. Men det er jo åpenbart at de ikke engasjerer seg i saker som ikke angår dem. Det er få pensjonister jeg kjenner som er engasjerte i billigere ungdomskort eller å bevare Metropolis!

Jeg ser frem til å møte enda flere 16- og 17-åringer i året som kommer! Og jeg ser frem til at de bruker stemmeretten sin! Og at de bruker den godt ;)

7 kommentarer om “Derfor vil jeg snakke med 16-åringene!

  1. Dette er off topic, men jeg vil gjerne se flere søppelbøtter i Stavanger. Dersom en går langs fortauskanter i byen blir det ofte fristende å slippe søppelet på bakken i stedet for å vente til en passerer neste busstopp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s