Leksehjelp er et steg i riktig retning

(Foto: Jon Ingemundsen, Aftenbladet)

I går var jeg sammen med Stavanger SVs gruppeleder, Marcela Tvedt Molina, på skolebesøk på Tastarustå skole. Der skulle vi høste inn erfaringer med regjeringens nyinnførte leksehjelp for 1.-4.-klasser.

Det første inntrykket jeg fikk var at det var en veldig fokusert og rolig stemning i klasserommet. Elevene jobbet disiplinert og flere av dem var ferdig med sine egne lekser, og gjorde ekstraoppgaver. Noe av det viktigste leksehjelpen er til for, som også avdelingsleder Terje Angelskår påpekte, er å gi elevene rolige omgivelser for leksearbeid.

Ungene selv var veldig fornøyde med at «når eg komme hjem då kan eg gjør akkorat det er vil!» Det er viktig at barn får mye tid til lek og moro på fritiden! De skal klatre i trær, sykle, tegne, danse eller leke med Lego. Dette er også viktig, uten at det i seg selv er god nok grunn til å innføre leksehjelp.

Enkelte hjem er ikke så ressurssterke, og vil ha vanskeligere for å følge opp barna. Dette er et tilbud for dem, sånn at de ikke eventuelt skal henge igjen.

Men alt er ikke en dans på roser når det kommer til leksehjelp. Det er rettet en del utfordringer til retningslinjer. Det er ikke vedtatt noen sentrale retningslinjer som er veldig spesifikke, som i og for seg er bra. Det er vanskelig for fru Halvorsen i Oslo å bestemme retningslinjer som fungerer i hele landet. Men dette åpner for innføring av lokale retningslinjer – noe vi i Stavanger SV vil se nærmere på!

Leksehjelp er et steg i riktig retning – mot heldagsskolen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s