Opp med buksene – ut av buskene

(Foto: Thomas Wallerud Fosse, RA)

På lørdag var saken Marcela og jeg hadde i RA hovedsaken på forsiden av Rogalands Avis. Vi vil nemlig «lyse opp horepark». Uttrykket horepark får stå på RAs regning.

Her vil jeg utdype saken litt nærmere. I Nedre Strandgate er det en rekke busker som strekker seg opp mot det som er kjent som Lende-parken i Stavanger. Her foregår det en del salg og kjøp av sex, og en del av parringen foregår i buskene bak oss på bildet.

1. januar 2009 trådte kriminaliseringen av horekunden i kraft. Dette førte til en nedgang i gateprostitusjonen. Men som all annen kriminalitet betyr det ikke at alle sexkjøp vil opphøre. Selv om det er ulovlig å myrde eller å voldta, foregår dette ennå. Et forbud betyr ikke nødvendigvis at noe opphører.

Som kommune har vi et ansvar i å tilrettelegge så godt som over hodet mulig for at det er så vanskelig som mulig å bryte loven. Dette er en måte å gjøre det på. Vi må få kuttet ned buskene og satt opp noe lys. Politiet og Straen velforening har hyllet forslaget, og nå har Høyre, Ap og FrP kastet seg etter oss.

Disse innspillene kom vi frem til etter å ha vært på bytur med politiet. Da så vi forhandlinger like ved buskene som var bevis godt nok. Også naboene, både som bor der og som jobber der, klager over at de stadig sjeneres av aktiviteten i nabolaget.

Dette er en sak vi kommer til å ta opp i det politiske system!

2 kommentarer om “Opp med buksene – ut av buskene

  1. Jeg regner med at det bare er en trykkfeil som gjør at du skriver Lundeparken, ikke Lendeparken, og at det ikke er nødvendig å fortelle en ekte Siddis som deg hvem Lenden var?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s