Lofoten og Vesterålen er viktigere enn Ap!

I gårsdagens Dagsavisen (Gårsdagsavisen?) tar en del av oljelobbyen i Arbeiderpartiet et klart standpunkt i saken om konsekvensutredning om oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja. De sier «Olje er viktigere enn SV» Jeg svarer Lofoten og Vesterålen er viktigere enn Ap!

Bildet av meg er hentet fra en tur jeg og andre ungdomspolitikere hadde til trøndelag i 2008, for å lære mer om hvordan det jobbes rent teknisk i oljebransjen.

Mange av dere kjenner argumentasjonen. Jeg skal ikke bruke lang tid på den. Derimot vil jeg minne Arbeiderpartiet på et par ting:

  • SV kommer ikke til å godta tap i denne saken
  • Det rød-grønne samarbeidet kan sprekke
  • Arbeidsplassene kommer ikke til Nord-Norge, men blir i de sørlige delene av landet. Selv om olja flytter seg, trenger ikke arbeidsplassene gjøre det!

 Både nåværende ordfører i Stavanger, Leif Johan Selvand (H), og hans mulige arvtager i Arbeiderpartiet, Cecilie Bjelland, løfter frem oljeboring i Lofoten og Vesterålen som en viktig sak, henholdsvis i Ordførerens nyttårstale og på besøk hos Jens Stoltenberg.

Det slår meg som veldig underlig at ikke de nordnorske Ap-politikerne undrer seg litt over at det er her de er mest gira på å starte oljeboringen – helst i går! Det er jo åpenbart her arbeidsplassene blir.

Her må også vi sette hardt mot hardt. Vi kan ikke være med på dette mindretallstyranniet lenger! Folk begynner å bli drittlei vern og det SV står for. Derfor må SV tenke seg om, om de fortsatt vil ha et liv i Nord-Norge, sier stortingsrepresentant Tor Arne Strøm (Ap) fra Nordland til Dagsavisen.

Jeg har ett enkelt budskap i denne saken:

ARBEIDERPARTIET HOLDER NORD-NORGE FOR NARR!

5 kommentarer om “Lofoten og Vesterålen er viktigere enn Ap!

  1. Jeg er så enig, har skrevet et lite innlegg om dette på min egen blogg idag, og skal prøve, virkelig prøve å stille opp til lørdag. Heldigvis er det arrangement ikke så langt fra her jeg bor.

  2. God dag.
    Hva begrunner du påstanden «Arbeidsplassene kommer ikke til Nord-Norge, men blir i de sørlige delene av landet. Selv om olja flytter seg, trenger ikke arbeidsplassene gjøre det!» med?
    Det er en selvfølge at ikke hele oljebransjen vil flytte nordover på grunn av én plattform, men når det opprettes en ny plattform vil dette også medføre at det trengs folk til å jobbe på den.

  3. Tilbaketråkk: Tweets that mention Lofoten og Vesterålen er viktigere enn Ap! « Frem kamerater! -- Topsy.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s