SV kommer ikke til å tape Lofoten og Vesterålen!

I dag arrangeres nasjonal bloggaksjon mot oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja! Her kommer mitt bidrag!

SV vil ha et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja fordi:

  • Havområdet er unikt, verdifullt og viktig å ta vare på. Det er fødestua til den siste store torskebestanden i verden og kombinasjonen av næringsrikt atlanterhavsvann og en smal kontinentalsokkel gjør havområdene spesielt rike på naturverdier.
  • Vi må starte omstillingen av næringslivet slik at vi unngår farlige klimaendringer og samtidig tar del i det voksende teknologimarkedet i verden. En oljeindustri i kraftig vekst binder opp penger, forskning og arbeidskraft som ellers kunne ha blitt brukt i andre næringer. Dette er lakmustesten på hvorvidt Norge vil starte omstillingen mot et klimavennlig samfunn.
  • Oljeutvinning innebærer en stor risiko for de eksisterende ressursene og fortrinnene Lofoten har i dag: Den rene naturen og fiskeressursene. Det er viktig å trygge og videreutvikle arbeidsplasser innenfor fiskeri og reiseliv. Det er langt viktigere enn å satse på noen få tidsavgrensede arbeidsplasser knyttet til oljeboring.
  • Det er allerede oppdaget langt mer kull, olje og gass enn det som kan brennes hvis vi skal nå Norges viktigste klimamål – togradersmålet. Selv om alle utslipp fra kullkraftverk stopper i morgen, kan vi fortsatt ikke bruke alle olje- og gassreserver, langt mindre øke dem gjennom å åpne for ytterligere olje- og gassleting.

Vi har allerede den kunnskapen som trengs til å avvise oljeselskapenes ønske om åpning av disse havområdene. SV sier derfor klart og tydelig nei til en konsekvensutredning etter petroleumsloven som i praksis bare innebærer å ta første skritt mot oljeboring.

Vi skal ikke tape denne saken. Vi kommer ikke til å tape!

2 thoughts on “SV kommer ikke til å tape Lofoten og Vesterålen!

  1. Selvfølgelig kommer dere til å tape denne saken.

    Tror du virkelig Jens bryr seg om lite tulleparti med 4 % oppslutning.

    Sv har blitt en sekt for de spesielle.Dere er så jævlig ferdig i norsk politikk,og du vet det selv.Om 2 år er dere på nivå med mikro partiet rødt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s