SV kommer ikke til å tape Lofoten og Vesterålen!

I dag arrangeres nasjonal bloggaksjon mot oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja! Her kommer mitt bidrag!

SV vil ha et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja fordi:

 • Havområdet er unikt, verdifullt og viktig å ta vare på. Det er fødestua til den siste store torskebestanden i verden og kombinasjonen av næringsrikt atlanterhavsvann og en smal kontinentalsokkel gjør havområdene spesielt rike på naturverdier.
 • Vi må starte omstillingen av næringslivet slik at vi unngår farlige klimaendringer og samtidig tar del i det voksende teknologimarkedet i verden. En oljeindustri i kraftig vekst binder opp penger, forskning og arbeidskraft som ellers kunne ha blitt brukt i andre næringer. Dette er lakmustesten på hvorvidt Norge vil starte omstillingen mot et klimavennlig samfunn.
 • Oljeutvinning innebærer en stor risiko for de eksisterende ressursene og fortrinnene Lofoten har i dag: Den rene naturen og fiskeressursene. Det er viktig å trygge og videreutvikle arbeidsplasser innenfor fiskeri og reiseliv. Det er langt viktigere enn å satse på noen få tidsavgrensede arbeidsplasser knyttet til oljeboring.
 • Det er allerede oppdaget langt mer kull, olje og gass enn det som kan brennes hvis vi skal nå Norges viktigste klimamål – togradersmålet. Selv om alle utslipp fra kullkraftverk stopper i morgen, kan vi fortsatt ikke bruke alle olje- og gassreserver, langt mindre øke dem gjennom å åpne for ytterligere olje- og gassleting.

Vi har allerede den kunnskapen som trengs til å avvise oljeselskapenes ønske om åpning av disse havområdene. SV sier derfor klart og tydelig nei til en konsekvensutredning etter petroleumsloven som i praksis bare innebærer å ta første skritt mot oljeboring.

Vi skal ikke tape denne saken. Vi kommer ikke til å tape!

2 kommentarer om “SV kommer ikke til å tape Lofoten og Vesterålen!

 1. Selvfølgelig kommer dere til å tape denne saken.

  Tror du virkelig Jens bryr seg om lite tulleparti med 4 % oppslutning.

  Sv har blitt en sekt for de spesielle.Dere er så jævlig ferdig i norsk politikk,og du vet det selv.Om 2 år er dere på nivå med mikro partiet rødt.

 2. SV holder nok på sitt.
  Men, dere må respektere noe som heter demokrati og derfor følge folkeviljen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s