1. mai-appell SV-frokost

Her kan du se filmen på youtube >>

Er det noen her som vet hvor Høyre hadde sin valgkampsåpning i 2009?

Ammerudlunden sykehjem.

«Vi vil vise frem hvor godt vi driver og hvor viktig det er at politikerne jobber videre for å satse på privat drift av sykehjem,» sa direktør for samfunns- og myndighetskontakt i Adecco Reidun Brekke

Er det noen som tror Høyre kommer til å holde sin valgkampsåpning der i år?

Mitt navn er Eirik Faret Sakariassen og jeg er SVs ungdomskandidat til Bystyret!

Det Adecco-skandalen viste oss var at det er to ting de private aktørene må kutte i for å drive velferd: lønns- og arbeidsvilkår for de ansatte og kvalitet for brukerne.

Det vi som jobber på sjukehjem vet er at vilkår for ansatte og kvalitet for brukerne henger tett sammen. Stavanger FrP vil privatisere alle sykehjem i Stavanger. Dette vil være katastrofe for velferdskommunen vi ønsker oss.

Små stillingsbrøker må vi få bort. Vi vet at det lar seg gjøre å tilby større stillinger, og at dette har en god effekt for de ansatte. I tillegg er det sånn at SV mener at verdiene i samfunnet bør gjenspeiles i samfunnet. Derfor er kampen for likelønn viktig!

Skal vi imøtekomme velferdsbehovet for fremtiden, må 1 av 3 velge seg inn på helse- og sosial. Jeg tar min del av ansvaret, og søker sykepleien til høsten. Men skal vi få flere til å velge slikt, må vi stimulere ved å gi høyere lønn til de som gjør en av de viktigste jobbene i samfunnet!

Mange frykter at eldrebølgen er den største trusselen for velferdsstaten. Det frykter ikke jeg. Det finnes en annen bølge som er en mye større trussel mot velferden i Norge, og det er høyrebølgen! Vi står foran mange utfordringer og vi har fiender som er klare til å privatisere velferden vår så fort sjansen byr seg. Det er vår jobb å stanse dem – og vi har ikke et sekund å miste!

Dette er en dag for å feire men og for å kjempe! Vi har kommet langt, men SVs iboende oppgave er å ville litt mer, komme litt lenger og være litt tøffere.

Jeg vil takke Helge Dagfinn for at jeg får prate her i dag. Men så vil jeg takke Helge Dagfinn for den fantastiske jobben han gjør for partiet og for denne  folkefrokosten han står for, med god hjelp fra mange folk. En applaus for den standhaftige gjengen som fikser denne  frokosten hvert år!

I går var Bente Nyman og jeg på folkefest på Emmaus! Der har både Bente og Helge Dagfinn stått på, men dessverre seiret ikke fornuften. Storhaug har et fantastisk område som politikerne burde utnytte bedre.

Men vi har et kommunevalg i år, dere. Og jeg vil snakke litt om skattebetalerne – oss. FrP syns ikke noe om at skattebetalernes penger kastes ut av vinduet. Det gjør ikke jeg heller. Forskjellen på FrPere og meg er at jeg VIRKELIG mener det.

Stavanger FrP har som sagt et klart mål: alle sykehjem i Stavanger kommune skal privatiseres. Her snakker vi om kommersielle aktører som skal ta vare på bestemor. Bestemor skal ut på anbud.

Og ikke bare skal hun ut på anbud,  Men hun skal noen tjene penger på! For disse kommersielle aktørene skal jo ha ut et overskudd – AV VÅRE SKATTEPENGER!

Dette er visst helt greit for FrPerne. Da er de helt ukritiske til hvordan våre skattepenger brukes. De private kan berike seg, uten at dette bekymrer FrPerne særlig. Men dersom vi vil bruke skattebetalernes penger til noe fornuftig, som barnehager, sosiale ordninger, bybane, skikkelige og anstendige lønns- og arbeidsvilkår – da er det visst vi som misbruker skattebetalernes penger.

Den enkleste måten å bli millionær i dag er å starte en barnehage. Mange av disse barnehage-millionærene eier en haug med barnehager, også i Stavanger og Rogaland, som de tjener fett på. Vi må sørge for at det blir ulovlig å ta ut utbytte og fortjeneste på tjenester med offentlig støtte – for det vi ser i dag er et ran av velferdsstaten!

Så vil jeg bruke litt tid på fotball. Jeg har selv hatt en kort fotballkarriere, i Vardeneset ballklubb. Treneren tilbydte meg jobben som maskot for laget, som ble slutten på den karrieren. Men det som er viktige i fotball er at man spiller sammen, på lag. Det er en Viking-sang som oppsummerer det godt: «Adle ska ver med, det e då me får det te!» Det samme gjelder i Stavanger SV – og jeg håper at alle her kan bidra med NOE i valgkampen. Ikke alle trenger stå på Arneageren hver helg, men alle kan bidra med noe for at SV i Stavanger skal bli større!

Vi har en jobb å gjøre, men vi har heldigvis løsningene som trengs for å holde liv i de trygge velferdskommunene vi alle er så glad i. Ha en fantastisk 1. mai videre, stå på frem til september og hjelp Stavanger SV til å bli større og få mer makt!

Takk for meg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s