1. mai-appell Fagforbundet avd. 019

Her kan du se filmen på youtube >>

Gratulerer med dagen, gode kamerater!

Dette er en dag for fest og feiring, men og videre kamper og fellesskap. Vi har mange utfordringer, men jeg er overbevist om at dersom vi står sammen, i fellesskap, da vinner vi frem!

På Fagforbundets Storbykonferanse i mars sa Jan Davidsen veldig klart at den jobben bak de vedtakene vi gjør – den må vi gjøre selv! President Barack Obama i USA sier: «Vi må være den forandringen vi venter på!»

Hvis vi vil endre politikken som føres i Stavanger, i Rogaland og i Norge – da må vi stå på selv! Det er ingen som har tenkt å gjøre den jobben for oss, tvert i mot.

I Norge har vi et fantastisk system, som fagbevegelsen og venstresida har kjempet fram, nemlig velferdssamfunnet! Men nå står det kapitalister og markedsliberalister som vil øse penger fra fellesskapet ned i sin egen lommebok.

Siv Jensen har snakket mye om snikislamisering. Jeg er mer bekymret for den snikprivatiseringen vi ser, over alt. Adecco har i alle fall ikke jeg glemt, hvor vi ser den kyniske rovdriften sjefene i Adecco driver på sine ansatte. Vikarene i Adecco er ikke de som har skylden i den saken, men om kommersielle skal drive velferd, skal de allikevel ha et overskudd. Og hvor tar de det fra? Lønns- og arbeidsvilkår for de ansatte!

Er det noen her som vet hvor Høyre hadde sin valgkampsåpning i 2009?

Ammerudlunden sykehjem.

«Vi vil vise frem hvor godt vi driver og hvor viktig det er at politikerne jobber videre for å satse på privat drift av sykehjem,» sa direktør for samfunns- og myndighetskontakt i Adecco Reidun Brekke

Er det noen som tror Høyre kommer til å holde sin valgkampsåpning der i år?

Det som gjør at jeg ikke mister motet er at politikk er menneskeskapt. Så når høyresiden har privatisert velferden vår, så kan vi rekommunalisere den. Vi kan ta tjenestene tilbake – men da trenger vi den makten!

Jeg kjenner såkalte call girls. Sikkert ikke den typen dere tenker på, men damer som sitter hjemme og venter på telefon fra jobben, med en ledig vakt. Kommunen lyser ut mange små stilinger, og alt for få tilbys heltidsstillinger. Dette skjer fordi noen vil at det skal skje, men vi kan snu dette!

Jeg lover å stå på frem mot valget for faglige rettigheter, for heltid som rettighet, for faste ansettelser, for skikkelige lønns- og arbeidsvilkår og for å ta tjenestene tilbake. Og etter valget , når jeg forhåpentligvis er en av SVs bystyrerepresentanter, skal jeg kjempe for dette hver dag, i bystyremøter, kommunalstyrer og alle steder SV har en stemme! Vi må være hverandres kamerater og støttespillere; Vi for dere, og dere for oss! Det er når vi står sammen vi er sterke!

Tusen takk for meg og ha en flott 1. mai!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s