1. mai-tale på Sjokoladepiken

Kjære alle gode kamerater!

Gratulerer med dagen!

Mitt navn er Eirik Faret Sakariassen og jeg er bystyrekandidat for Stavanger SV!

Jeg ble bedt om å skrive en kjærlig appell. Dette er mitt lidenskapelige forsøk:

Vi lever i et trygt land, i et flott fylke og en vakker by. Det mangfoldet vi har i Stavanger er etter mitt skjønn det som gjør byen så levende og rik. Vi kan ha så mye olje vi bare vil, men uten mangfold og fellesskap har vi ingenting!

Men vårt fantastiske land, bygget på dugnad og ideen om vi står sterkest om vi står i lag har en farlig fiende: høyresiden!

En politikk basert fellesverdiene til arbeiderbevegelsen og SV er avgjørende for at Norge skal være et rettferdig samfunn med lav arbeidsledighet, god velferd og små forskjeller i framtida.

Men på en dag som denne må vi se ut over våre egne landegrenser. En av arbeiderbevegelsens pionerer, Martin Tranmæl sa at vi måtte ha beina plantet i norsk jord, men ansiktet vendt utover. SV har alltid vært tuftet på internasjonal solidaritet.

Derfor glemmer vi aldri de som ikke kan ytre seg fritt, mobilisere og organisere seg for å kjempe for arbeid og demokrati. De som ikke lever et fredelig land. SVs tradisjon er å støtte LOs internasjonale solidaritetsorganisasjon, Norsk Folkehjelp sin 1. mai-aksjon. Årets aksjon har navnet ”Folk forandrer verden– støtt de palestinske flyktningene”

Å holde kjeft er å godta urettferdighet. Og derfor holder ikke jeg kjeft. Det å tale de svakestes sak ser jeg på som en naturlig oppgave som sosialist. Verden i dag er et urettferdig sted, hvor forskjellene er skremmende store, og viljen til å forandre dette er forsvinnende liten. Det kan aldri bli for mye rettferdighet i verden. Idealister må ha dette som utgangspunkt.

I 62 år har undertrykkingen av det palestinske folket foregått. Jeg håper på en fredelig løsning, til det beste for israelere og palestinere. Det palestinske folket er undertrykt og det krever handling, sanksjoner og ansvar fra oss som ser urettferdighet.

Gi din støtte til årets 1. mai-aksjon ”Folk forandrer verden”.

Dette er kjærlighet for meg. At vi som lever i ett av verdens rikeste land stiller opp for de i verdenssamfunnet som trenger oss mest!

Jeg vil med dette ønske dere alle en flott dag og stå på for en bedre verden!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s