Stor takk til Madlatun!

Bente Nyman, bystyrerepresentant SV og Eirik Faret Sakariassen, bystyrekandidat SV

Torsdag 5. mai inviterte brukerne på Madlatun aktivitetssenter politikere på besøk. På dagsorden sto frykt for kutt og nedleggelse.

Hvorfor er det så viktig for Stavanger SV å ta vare på og skåne aktivitietssentrene for kutt? Jo, fordi vi vet at de som sliter trenger gode tilbud i nærmiljøet.

I SVs alternative budsjett gikk vi mot nedlegging av Måkereiret aktivitetssenter, på Hundvåg. Dette la flertallspartiene ned, mot våre stemmer.

Flertallet vil spare penger. De har råd til alt de vil, men ikke til det mest verdifulle for brukerne. I 2003 la flerallet ned fire dagssentertilbud i bydelene, for å spare de fire som var igjen. I 2006/2007 la de ned 15 dagssenterplasser for eldre og i 2010 la de ned Måkereiret. I år vil de legge ned værestedet for psykisk utviklingshemmede – for å spare en million. Listen er deprimerende lang, og brukerne bekymrer seg naturlig nok.

Brukerne på Madlatun var nå i forkant, og har fått lovnad fra flertallspolitikerne på at de ikke skal kutte eller legge ned tilbudet. Sunt folkevett slår innimellom gjennom hos flertallet.

Vi vet, og dette stadfester også brukerundersøkelsene, at bruk av dagssenter reduserer medisinbruk og gir livsglede. Nettverksbygging er viktig, også sett i et folkehelseperspektiv.

Vi fra SV er veldig takknemlige for invitasjonen, for engasjementet men også for at vi fikk en flott formiddag sammen med brukerne på Madlatun. De bekreftet at det er verdt å bruke penger på dagssenter.

En kommentar om “Stor takk til Madlatun!

  1. Takk, til Bente og Eirik for oppmøte og engasjement på Madlatun aktivitetssenter!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s