Tale på elevsamling Jåttå skole

Mange av partiene her i dag har skole som en av sine viktigste saker i valgkampen. Men ett parti har alltid skole som en av de viktigste sakene! Jeg snakker selvsagt om SV.

Mitt navn er Eirik Faret Sakariassen, jeg er 20 år gammel og SVs ungdomskandidat til Bystyret!

Elevene i skolen er stadig offer for kutt. Partiene som styrer Stavanger, Høyre, Ap, Venstre, KrF og Sp har kuttet 12,6 millioner kroner i skolen. Tror dere dette gir oss en bedre skole?

Svaret på det er selvsagt nei!

Og vi vet at kuttene fra de andre partiene rammer hardt. På Revheim skole har de blitt tvunget til å si opp seks lærere, stenge bibliotek og kantine. Sånn skaper man ikke verdens beste skole!

Hvor mange her har vært eller skal på leirskoletur med skolen sin? Jeg husker godt når jeg var på leirskole i 9. klasse! Vi dro til Sandsa. Dette er minner jeg har for livet, sammen med mine klassekamerater fra Tastarustå. Mange skoler kan ikke arrangere leirskole de neste årene. Regjeringen, som SV sitter i, gir Stavanger 2000 kr per elev til leirskoletur. Men de som styrer i Stavanger bruker disse pengene på andre ting. Er det OK?

SV bevilget 17 millioner kroner til skolen, fordi vi prioriterer det! Mens andre partier ikke tar ansvar for sine handlinger, sier vi i SV at pengene finnes i Stavanger – men de andre politikerne bruker de på annet enn skole. Kan vi godta dette?

Det er viktig at dere bruker stemmeretten. Vi vet at det er lettest å ta fra de som ikke har stemmerett. Høyre og resten av gjengen har tatt fra dere lærere, bibliotek, kantine og leirskole. Nå er det deres tur til å ta. Ta fra dem makten, og gi dem til noen som setter barn og unge først!

Gi din stemme til SV dette valget!

Jeg blir stående på SVs stand for å ta i mot spørsmål og lytte til hva som er viktig for dere. Tusen takk for oppmerksomheten!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s