La oss leve for hverandre

Eirik Faret Sakariassen, SVs ungdomskandidat til Bystyret

Massakren på Utøya og bombingen av regjeringskontorene har rystet oss alle. Vi vil aldri glemme 22. juli 2011!

Alle de ufattelige historiene vi har fått høre fra de skjebnesvrange minuttene på Utøya har brent seg fast i netthinnen min. Jeg har selv vært på Utøya, på SUs sommerleir, og kan plassere flere av historiene geografisk. Vi kan bare forestille oss hvordan det var.

I dette innlegget har jeg mye å si, men føler det er vanskelig å sette ord på tankene mine. Allikevel vil jeg gjøre et forsøk.

Først og fremst vil jeg si at jeg ikke er overrasket over det norske folk, men jeg er imponert og stolt. Jeg har aldri vært mer kry over å komme fra Stavanger som når Domkirkeplassen og resten av sentrum var stappfullt av mennesker. Siddisene viste hjerte frem. Når det trengtes mest trådte vi til for hverandre. Sjelden har jeg fått og gitt så mange klemmer fra kjente og ukjente. Det har vært godt og nødvendig.

De beste klemmene har vært fra venner i AUF som kom levende hjem. Mine tanker går til de som ikke fikk sine kjæreste hjem.

Nå er det viktig at vi fortsetter å ta vare på hverandre. Alt fra et smil til naboen, sidemannen på bussen og til å omfavne venner og kjente i tide og utide. Vi må vise hvor glad vi faktisk er i hverandre. Massemorderens plan skal mislykkes. Kjærlighet, vennskap og solidaritet skal blomstre i Norge!

I tillegg vil jeg oppfordre alle som leser dette til følgende: meld dere inn i en organisasjon, et parti, delta i demokratiet og bruk stemmeretten. Slik svarer vi massemorderens handlinger. Personlig vil jeg aldri bruke navnet til han-du-vet eller se for meg ansiktet hans. Jeg hater ham ikke, jeg glemmer ham sakte men sikkert.

Jeg vil avslutte med noen kloke ord, skrevet av en av de drepte fra Utøya, Tore Eikeland. Han skrev dette etter en tur til Uganda.

«Det kan være på sin plass å spørre seg hvor mye av den korte tiden en har på jorden en vil bruke på å frykte det fremmede og rase over medmennesker. Og hvor mye vil en bruke på å gjøre livet lysere for andre og bidra til at alle får det bra. La oss leve for hverandre!» – Tore Eikeland (18.05.1990-22.07.2011)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s