SV krever en vaktmester på hver skole!

Eirik Faret Sakariassen, SVs ungdomskandidat til Bystyret

Skolene våre forfaller takket være for få vaktmestre!

I uke 33 var jeg assisterende vaktmester på Tasta og Vardeneset skole, som en del av mitt mål om å ha sommerjobb innenfor områder som er aktuelle for meg som politiker. Tidligere i sommer var jeg en uke på Madlatun aktivitetssenter og bofellesskap, med samme formål. Jeg tror man blir en bedre politiker av slik! Sammen med vaktmester John Gunnar Vistnes hadde jeg et par dager som vaktmester for å se hvordan deres dager går og hvilke oppgaver de må utføre.

Noen vil kanskje si at det ikke er nødvendig med en vaktmester på hver skole, slik SV foreslår. Det at både skoleledelse og lærere ytret sterkt ønske om å ha en egen vaktmester. Situasjonen i dag er at vaktmestre over hele byen kjører frem og tilbake mellom skoler, barnehager, omsorgsboliger og gjør mye for mange.

Når jeg var liten unge, og gikk på barneskolen husker jeg at vi hadde en egen vaktmester. Det var han som hentet oss i timen når vi hadde tilgriset veggen med bær og tvang oss til å vaske. Da var det ikke slik at han kjørte frem og tilbake mellom flere skoler, slik det er i dag. Vi kjørte frem og tilbake mellom skolene utrolig mange ganger i løpet av en dag, av og til bare for å fikse noen ting før vi dro tilbake til den andre skolen.

Våre skoler blir i stadig dårligere forfatning, til tross for vaktmestrene! De har hverken tid eller kapasitet til å gjøre alt de er forventet å gjøre. I tillegg bruker de alt for mye tid på dokumentasjon og internfakturering. Internfakturering betyr at Stavanger Byggdrift KF tar betalt av skolene for tjenester de utfører. I praksis betyr det at kommunen kjøper tjenester av seg selv. Forstå det den som kan! Dette kaster vi altså bort penger på! Mens høyresiden snakker om mindre byråkrati, innfører de mer!

SV ønsker at John Gunnar og andre vaktmestre skal få en skole å jobbe på, fremfor flere! Vi vil investere i god kvalitet i lærerne i skolen, men det nytter ikke med gode lærere om taket ramler i hodet på elevene. Vi må også ha godt vedlikeholdte skoler!

En kommentar om “SV krever en vaktmester på hver skole!

  1. Internfakturering betyr jo stort sett bare at man klargjør hvor kostnadene ligger. Som betyr et mer oversiktlig regnskap. Som betyr at man har kontroll på hvor pengene ender opp. Skattebetalerne i Stavanger fortjener at tjenestene vi betaler for leveres så effektivt som mulig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s