Høyresidas bløff om valgfrihet!

Høyre og Frp lurer folk ved å påstå at hvis private slipper til i eldreomsorgen så kan alle velge på øverste hylle hva de vil, av topp kvalitet. Det er en bløff. Se på Oslo. Antallet sykehjemsplasser synker med flere hundre under FrPs eldrebyråd. Skrikende behov blir ikke dekket. Se på Bergen der byrådet har brukt fire år på å stikke kjepper i hjulene for klare vedtak om å bygge nytt sykehjem.

Skal vi få en god eldreomsorg må folk være trygge på at det finnes en plass når behovet melder seg. Derfor er kommunene med SV-ordførere blant de kommunene som har best sykehjemsdekning i landet. Vi må også satse på de tiltakene som gjør at folk holder seg friske og kan bo hjemme så lenge de vil. Derfor har SV fått gjennomslag for en egen folkehelselov for å få mer forebyggende arbeid, også for eldre.

SV har sørget for titusenvis av nye barnehageplasser. Regjeringen støtter nå en storstilt utbygging av sykehjem. Men det holder ikke med plasser, vi må ha folk til å bemanne omsorgen vår også. For å få dette til må vi tilby hele og faste stillinger til våre ansatte. Det er alt for mange som må bruke tid og krefter på å jage rundt etter vakter for å få økonomien og hverdagen til å fungere. Sånn kan vi ikke ha det. SV har derfor laget en egen arbeidsgivergaranti der våre folkevalgte i alle kommuner skal jobbe for å rydde opp i arbeidsgiverpolitikken i kommunene.

Vi håper du vil være med SV i kampen for en god eldreomsorg!

En kommentar om “Høyresidas bløff om valgfrihet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s