Tale SVs valgvake valgnatta 2011

Gode, fantastiske kamerater!

Takk for den utrolige innsatsen dere har gjort! Å være valgkampsleder for Stavanger SU og ungdomskandidat for Stavanger SV er en fryd og et privilegium når man er omringet av så mange dyktige folk. Gi dere selv en skikkelig applaus!

Jeg husker valgvaken vi hadde her i 2007. Det var min aller første valgvake. Det var ingen lystig kveld, i motsetningen til valgvaken i 2009, da vi vant valget. Aftenbladet intervjuet fire SUere i 2007; Marius Ramsland, Øystein Hveding, Akosua Awuku og meg. Den lille saken lyder som følger:

Tross det triste resultatet, var ungdommene i Sosialistisk Ungdom (…) ikke klare for å kaste inn håndkleet. – Det er aldri en dårlig dag å stemme SV. Vi kommer sterkere tilbake, sier de bestemt!

I valgkampen har vi snakket om 2/3-delssamfunnet vi lever i. For i vår rike by og region lever de fleste i velstand, men vi vet at det er den siste tredjedel som har behov for hjelp som ignoreres.

Når de kutter 12,6 millioner kroner i skolen så vet vi at det er de elevene som har størst behov for hjelp som blir taperne. Da er det en god dag å stemme SV.

Når ingen gjør noe for å endre boligpolitikken i byen vår, og de fattigste presses ut. Da er det en god dag å stemme SV.

Når selv folk med full jobb sliter med å finne et skikkelig sted å bo, da er det en god dag å stemme SV.

Når folk merker og frykter sparekniven i kommunen, mens pengene pøses ut i det private næringsliv, da er det en god dag å stemme SV, kamerater.

De neste to, fire, seks og åtte årene er det vår jobb å minne folk om at hver dag er en god dag å stemme SV. Våre ideer, våre løsninger og våre forslag trengs nå mer enn noen gang.

Så vil jeg takke!

Jeg vil takke Marcela, som har ledet oss gjennom en valgkamp med smittende optimisme og positivitet. Vi har lært mye av deg.

Jeg vil takke Luisa, som til tross for gips og krykker har stått støtt på SVs politikk!

Jeg vil takke Lene, som har holdt kontroll på kalendere, på møter og stands og sørget for at alle var der de skulle.

Dere viser at i dag er en god dag å stemme SV!

SU fortjener skryt for en godt gjennomført valgkamp, og et godt samhold i en vanskelig tid. SUerne har brukt utallige timer på valgtorg over hele fylket!

Anthony, du har organisert stands rundt om i hele byen, som oftest alene, men har vært en med et stort smil og et ennå større hjerte som har kjempet for SVs saker!

Dere viser at i dag er en god dag å stemme SV!

Det er mange som fortjener en takk i dag! Derfor vil jeg også nevne Paal, Åse-Lill, Eilef, Alice, Eldar, Ingri, Andreas, Tove, Arne, Adriana, Edle, Emilie, Rune, Hallgeir, Helge-Dagfinn, Bente og alle andre som har stått på!

Dere har alle vist at i dag er en god dag å stemme SV!

Nå håper jeg alle koser seg videre ut over kvelden og at vi er klare for å stå på videre for sosialismen!

Så til slutt sier jeg som Finn Gustavsen en gang sa:

“Målet er å vinne flertallet av det norske folk for en sosialistisk politikk, bygd på ideen om frihet, likhet og brorskap. Til arbeid, kamerater!”

Takk for meg!

2 kommentarer om “Tale SVs valgvake valgnatta 2011

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s