SV satser på studentboliger!

Eirik Faret Sakariassen, bystyrerepresentant (SV) og studentparlamentsmedlem Rød Liste

8. september var jeg med SVs høyere utdanningsminister Tora Aasland da hun åpnet nye studentboliger på campus. 19. august ga Aasland tilsagn på 100 nye studentboliger til Stavanger. Denne satsingen er historisk!

Mens antallet studentboliger gikk gradvis ned under Høyres regjering, bygges det om lag 1000 studentboliger i året med SV i regjeringen. Dette er en satsning vi vil holde oppe – og en del av min jobb er å få flest mulig av disse til Stavanger.

Boligsituasjonen her i byen er helt sprengt. Prisene er for høye for oss som er unge og studenter. Derfor er det viktig at vi fortsetter med bygging av mange boliger, slik presser vi prisene i det private markedet også ned.

Stavanger SV vil jobbe for at kommunen fortsetter å tilrettelegge godt for nye studentbolig-prosjekter. Det er avgjørende at kommunen sikrer arealer slik at vi får til flere studentboliger. Også i Sandnes jobber SV for å få tilrettelagt flere studentboliger.

Noe av det som mange trekker frem som et minus med å flytte til Stavanger som student i dag er nettopp det vanvittige boligmarkedet. Vi kan gjøre noe med det, dersom politikerne vil. Foreløpig har ikke Høyre & co. hatt et ønske om å gjøre noe med dette – forhåpentligvis vil vi klare å endre dette!

At Atle Simonsen fra FrP til stadighet kommer med urealistiske forslag, som at de private skal bygge studentboliger er det mye som skurrer. For det første så er det de private som bygger studentboligene. Her er vi alle enige. Men pengene kommer fra staten og tomtene fra kommunen. Og alle tre leverer det de skal i et imponerende tempo!

Det er ikke slik at vi ønsker dårligere kvalitet på boligene, så lenge de blir billigere. Vi vil holde dem billige og av høy kvalitet! Det er viktig at det ikke bare er et tak over hodet, men også er trivelig sted å bo.

I en ny offentlig utredning om bolig som heter «Rom for alle» foreslås det at regjeringen øker antallet studentboliger i året til 1500. Jeg er veldig positiv til dette og vil fortsette å jobbe opp mot statsråd Tora Aasland for å realisere det!

SV satser på studenter, på billige boliger og god studentvelferd! God høst til dere alle!

En kommentar om “SV satser på studentboliger!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s