Voldtektsbølge i Haugesund

20111004-140326.jpg

I dag har jeg vært i Haugesund for å prate om Rogaland SUs planlagte feministiske sjølforsvarskurs mandag 10. oktober 16.00 på Gamle Slaktehuset. Dette arrangeres fordi antallet overfallsvoldtekter i Haugesund den siste tiden har økt dramatisk.

På bildet står jeg i Skjoldavegen, som er en av gatene hvor det har skjedd en del voldtekter. Jeg må si at jeg umiddelbart reagerer på hvor få gatelys det er, som er en av de grepene Haugesundspolitikerne raskt bør ta. Lys og oversiktelige landskap minsker sjansen for overfallsvoldtekter.

Vårt kurs har som hovedmål å gi jenter trygghet – men også en sjanse til å forsvare seg! Unge Høyre kaller dette ninjakurs for jenter, som er et feilspor i debatten. Jeg håper vi kan ha en saklig debatt om hvordan vi skal forhindre voldtekter, ikke noe som ligner en dårlig parodi på en skoledebatt.

Mens FrP, landets selvutnevnte lov-og-orden-parti, brøler om mer politi, så er ikke det løsningen på alt. For vi vet at de aller fleste voldtektene skjer i nære relasjoner. Kjærester, venner, familie. Det kan ikke være slik at vi skal plassere en politimann på hver sengepost.

Ei heller hjelper pepperspray. For alle våpen kan brukes mot eieren. De fleste amerikanere som skytes blir skutt av sitt eget våpen. Selvforsvarsteknikker man har lært, kan ikke brukes mot en selv.

SU vet at vi har hjulpet mange jenter – og det er jeg stolt av! Jeg håper vi kan hjelpe til i Haugesund fremover!

En kommentar om “Voldtektsbølge i Haugesund

  1. Bra Rogaland SU tar jenters trygghet på alvor. Overfallsvoldtekter rammer ikke bare den jenta som blir utsatt for det, men det rammer alle jenter på grunn av at det skaper en enorm frykt. Feministisk selvforsvar gir deg trygghet og selvtillit til å forsvare dine egne grensern. Bra initiativ og stå på!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s