Innlegg – Bystyret – Tertialrapportering 2011

Ordfører,

det er oppsiktsvekkende å se hva som svares i Elevundersøkelsen for inneværende år. Mens representanter fra Høyre og Venstre slår seg på brystet med at det går så godt i Stavangerskolen, ser vi at både i 7. klasse og 10. klasse ligger vi konsekvent under målkravet når vi ser på resultatet.

Det er bra at vi setter oss store, hårete mål. Men det nytter ikke med store ord og fine visjoner om man faktisk ikke etterlever disse.

Det eneste området vi treffer målkravet på er når det gjelder mobbing, og det skal vi prise oss lykkelige for. Neste møte i Bystyret skal behandle budsjett for 2012. Rådmannen legger opp til store kutt i skolen. Om det virkelig er slik at vi ønsker oss en bedre skole, hvor elevene opplever mestring, motivasjon og sosial trivsel må dette også prioriteres!

SV ser med stor bekymring på disse tallene, ordfører. Mens Høyre bruker kreftene i skolepolitikken på å få fjernet leksehjelpen, innføre karakterer i barneskolen og ta bort nynorsken, syns vi det er på høy tid å ta skolen på alvor!

Vi ser også økende sykefravær innen oppvekst- og levekårs-området. I sykehjemmene ligger det på 10,6 %, mens det i barnehagene ligger på 10,4%. Bak dette finnes nok mange forklaringer, men jeg er nysgjerrig på hvilke tiltak flertallspartiene vil igangsette for å få ned sykefraværet.

At arbeidslivet brutaliseres, at færre og færre skal gjøre arbeid for flere og flere, må tas alvorlig. Man kutter i barnehagene, effektiviserer og øker antallet barn pr. voksen – og forventer samtidig at de ansatte skal levere det samme som før.

Hvis det er enighet i Bystyret om at vi må ha mer kvalitet, flere pedagoger og satse på barn og unge, forventer SV at dette etterleves i budsjettet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s