Eiendomsskatten må økes!

I Stavanger SVs alternative budsjett økes eiendomsskatten, men i motsetning til Ap øker vi også bunnfradraget.

Vi foreslår å heve eiendomsskatten med 1 promille. For å ikke ramme folk med ordinær bolig øker vi bunnfradraget fra dagens 360 000 til 450 000 kr.

1 promille økt eiendomsskatten gir 65 millioner, av disse bruker vi 35 millioner til å skjerme folk med ordinær bolig. Det medfører at privathusholdninger vil bidra med 8 mill i økt eiendomsskatt.

Vår holdning til eiendomsskatt er som følger: SV ønsker så lite eiendomsskatt som mulig, men så mye som nødvendig. Med det mener vi at skatt er en måte å omfordele samfunnets goder, slik at flere får nyte godt av dem.

Som politiker må man veie goder og onder opp mot hverandre. Det er liten tvil om at mange misliker eiendomsskatt, men de aller fleste ønsker at barna sine skal få en god oppvekst, med gode pedagoger i barnehagen og flere og bedre lærere i skolen.

I Stavanger er det store flertallet i Bystyret enige om at vi trenger eiendomsskatt. Mens enkelte i Unge Høyre med jevne mellomrom skriker ut om at vi må få vekk eiendomsskatten, er mitt spørsmål til dem: Hvor vil du kutte 130 millioner kroner? I skolen? I eldreomsorgen? I kultur?

Realiteten er den at Stavanger kommune tjener 130 millioner kroner på eiendomsskatt, som kommer fellesskapet til gode.

Samtidig som vi altså øker skatten, så bruker vi også mye penger på å heve grensen for når eiendomsskatten slår inn. Det er en tydelig sosial profil, i god SV-ånd!

3 kommentarer om “Eiendomsskatten må økes!

  1. Så mye som nødvendig ?
    Vil dere definere hva som er nødvendig før dere begynner på denne karusellen ?

  2. Jeg har ingen tro på at SV stopper med dette.

    Det å eie sin egen bolig er ikke noen luksus, og det allerede dyrt nok i Stavanger. Det er ingen grunn å presse folk enda mer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s