Anonymia

Vil anbefale folk å gå på denne utstillingen. Jeg er en av de fotograferte og er svært spent for hvordan utstillingen blir!

En kunstinstallasjon i lyd og bilde, viet de mangfoldige historiene til hiv-positive mennesker i Norge i dag: om relasjoner og menneskeliv, om kjærlighet, valg, tillit, sorg, kjønnsidentitet, samliv, seksualitet, hemmeligheter, kropp, barn og samfunn. Og om å møte tanker om sykdom og død, og å ta fatt på livet igjen.

Samtidig problematiserer utstillingen det faktum at hiv i dag er en av vår tids største sykdomstabu, med medfølgende stigma, og at det største fellestegnet blant de berørte er at de lever i skjul, midt i blant oss: usynlige, av frykt for at det ikke er rom for dem.

Utstillingen er realisert og bestilt av Kirkens Bymisjon i Stavanger, og som et ledd i den nasjonale markeringen av Verdens Aidsdag 1. desember.

NOEN FAKTA OM HIV OG AIDS
34 millioner mennesker i verden lever med hiv og aids. 3000 av dem er bosatt i Norge. De representerer alle samfunnslag, livssyn og yrkesgrupper. De er barn, ungdommer, voksne og aldrende.
Det de har til felles er en diagnose, og de fleste lever i skjul.

«Mangel på kunnskap gir grobunn for mer diskriminerende holdninger som gjør livet vanskeligere for hivpositive. Hver dag blir nær 7 000 unge mennesker smittet av hiv. Unge mennesker i alderen 15–25 år utgjør halvparten av de som blir smittet av hiv i verden.
Mindre enn 40 prosent av unge mennesker har grunnleggende kunnskap om hiv.

I dag nektes hivpositive innreise og opphold i rundt 70 land i verden. Dette betyr at hivpositive personer fratas muligheten til å studere eller jobbe der de vil.» (SAIH.no)

ST.PETRI KIRKE Petrikjelleren
torsdag 1.12. 10-20. (Åpning av utstillingen ifm markeringen av Verdens Aidsdag kl 19.00)
fredag 2.12. 10-15
lørdag 3.12. 10-14
søndag 4.12. i forbindelse med gudstj. 11.00 og 19.00
Arrangør: Kirkens Bymisjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s