Innlegg: Bygging av kulvert ved Mosvatnet

Ordfører,

Støy er ikke gøy!

Det er helseskadelig og psykisk belastende. SV er svært bekymret for beboerne langs E39. Men det er ikke bare beboere som er plaget av dette, også barnehagebarn.

Barnas Hus ligger også langs E39. I 1997 var siste gang de hadde støymåling. Siden 2005 har de vært på dispensasjon grunnet støy. Og selv om det ofte er høyt volum i en barnehage, er det i dette tilfelle ikke barna som skaper støy, men bilene som suser forbi. Jeg var selv ute i barnehagen i går og støyen høres svært godt. Dette var på en søndag, så man kan jo tenke seg hvor høyt støynivået er i rushtiden.

De ansatte merker støyen godt og etter en tid blir støy en del av hverdagen. Det er helseskadelig på sikt! Hver dag passerer nesten 70 000 biler langs motorveien. Det er mange biler og mye bråk.

Arbeidstilsynet slår fast at støy kan bidra til høyere blodtrykk, muskelspenninger, stress og påvirke hjerte- og karsystemet. Det er i tillegg veldig irriterende, trettende og reduserer konsentrasjonsevne og oppmerksomhet.

SV mener det er positivt med støyskjerming, men her burde hensynet til beboerne, de ansatte og barnehagebarna kommet først! For det ansatte i barnehagen er det jo en sak for verneombudet, men her bør Bystyret opptre som verneombud for barn og beboere!

De støyplagene beboerne langs strekningen Schankeholen-Auglendstunnelen i mange år har vært plaget med må vi gjøre noe med. Utendørs er det målt 70 desibel – de som bor der sier at de ikke har hørt fuglene kvitre på flere år. Det burde bekymre flere enn SV.

SV er med på fellesforslag med MdG og FrP

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s