Innlegg: Kulturmelding 2007-2011

Ordfører,

jeg vil begynne med å takke kulturavdelingen for den fremlagte kulturmeldingen. Det er godt for ferske representanter, som undertegnede, å få en oversikt over hva som har skjedd i kulturpolitikken de siste fire årene.

Jeg vil trekke frem Tou Scene. Gleden var stor i SV da ordfører Leif Johan Sevland fortalte at kommunen skulle kjøpe Tou Scene. Men skuffelsen var like stor da hans arvtager, ordføreren, fortalte at de nå skulle selge deler av Tou. Det er et kraftig signal å selge ut deler av det gamle bryggeriet, hvor vi forhåpentligvis kunne forventet mye godt kultur-brygg de neste årene.

Kulturmeldingen slår fast at «Nye Tou er på skinner». Det kan godt hende, men i likhet med enkelte perioder langs dobbeltsporet mellom Stavanger og Sandnes, så må kulturlivet stadig vente. Meldingen om signalfeil har ikke rukket frem ennå, men den kommer nok.

Planene for ferdigstillelse av øvingslokaler utsettes stadig. Situasjonen for musikere som trenger øvingslokaler er kritisk. Det er ikke godt nok å få fire midlertidige containere, de trenger flere, permanente og gode øvingslokaler.

På lørdag var jeg på arrangementet Lørdagsgodt på Folken. Der får lokale band og artister muligheten til å vise seg frem. Totalt åtte band spilte på Folkens tre scener. Jeg fikk for første gang høre bandet Ska-boom. Et lokalt band, som i dag øver på sin videregående skole. Når de slutter der har de ikke lenger sted å øve. Og som mange vet er det utrolig vanskelig å finne seg øvingslokaler. Det vil være synd om disse flinke musikerne ikke lenger kan fortsette å glede mange med sine fengende rytmer, takket være at kommunen ikke stiller med øvingslokaler.

Ordfører,

I regionen finnes to bevis på at vi var Europeisk kulturhovedstad i 2008. Norwegian Wood og Geoparken. Det er tragisk hvordan sistnevnte har blitt overlatt til å forfalle. Når parken var ny var det folk der til alle døgnets tider. Nå er det en slitt park som ikke blir vedlikeholdt tilstrekkelig. Det er trist at vi ikke bevarer et av de fysiske bevisene for at vi et år kalte oss Europeisk kulturhovedstad.

Det er slik at det trengs mer enn bare et universitet for å være en studentby! Om vi skal bli en mer attraktiv by for nye studenter må vi komme i gang med tiltakene. Ikke bare når det gjelder ennå flere studentboliger og et bedre kollektivtilbud til UiS, men studentkultur. Folken må pusses opp, støttes opp og fylles! Vi må i større grad få studentene ned i sentrum, enn det vi er i dag.

Det er bedre å ha små ord og små handlinger, enn store ord og ingen handlinger!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s