Tale mot Money talks

Gode søstre og solidariske menn!

Mitt navn er Eirik Faret Sakariassen, jeg er bystyrerepresentant for SV i Stavanger og stolt feminist!

Pengene prater, ja… Det er jo dessverre ikke nytt, men de er i det minste ærlige. Her står ikke menneskeverdet eller respekt for kvinner først, det er pengene som rår.

Jeg kunne sagt at disse mannfolka er patetiske, og hvor tragisk det må være å være så ensom at det eneste stedet man får sett pupper er på en strippebar. Det skal jeg ikke si noe om. Jeg vil snakke om respekt for kvinner!

Strippebarer hører ikke med i konseptet over det utelivet vi som region vil tilby våre borgere og tilreisende.

I Rogaland skal vi ha den respekt for menneskeverdet og våre borgere og tilreisende at kvinnekjønnet ikke blir tilbudt som salgsvare eller underholdning. I 2012 burde selvsagt strippebarer være historie!

Argumentene til denne lettkledde industrien er heldigvis lett å avkle.

Gang etter gang ser vi at klubber som denne viser seg å være skalkeskjul for organisert prostitusjon. Her må det gjøres flere ting:

Politiet må håndheve kriminaliseringsloven. Loven må håndheves hardere. Alle som ferdes ute ser menn kjøpe prostituerte på åpen gate. Og ingenting skjer!

Senest denne uken var det en dokumentar som tydelig viste hvordan det som tilsynelatende er en strippebar viser seg å være skalkeskjul for prostitusjon, hvor øst-europeiske kvinner utnyttes. Kan vi akseptere dette?

FrP vil svare oss at «voksne folk må selv få bestemme over sin egen kropp og gjøre som de vil». SV og jeg kommer aldri til å forsvare enkelte kvinners rett til å selge seg selv, når det finnes en annen gruppe som trenger forsvar, og det er trafficking-utsatte kvinner!

I Stavanger står følgende i skjenkereglene for kommunen: «Det gis ikke bevilling til steder som har stripping og lignende som del av underholdningstilbud/driftskonsept.» Slike regler bør andre kommuner også innføre, etter SVs mening. Dette vil også Sandnes SV foreslå.

Jeg kommer aldri til å sette en fot inn på Money talks – men jeg er glad vi er mange som i dag setter foten ned mot Money talks!

En kommentar om “Tale mot Money talks

 1. Selger ikke kvinner ( og menn ) på catwalken som viser bikini, badetøy, undertøy og andre klær også kroppen sin?

  Det å forby strippeklubber er ikke noen vei å gå. Ved å forby prostitusjon (for kunder) fjernet man det åpenlyse salget – men det er mer prostitusjon nå enn noen gang. Altså : En feilslått politikk.
  Og det kommer forbud mot toppløsbarer å være på.
  Missforstå meg rett – jeg bruker ikke slike steder, men jeg forsvarer deres rett til å eksistere.
  Om de har en bikinitopp på ved stangen de danser på så selger de kroppen sin like herlig mener jeg.

  Ikke hjem bort problemet til slibrige stengte lokaler – få det ut i kontrollerte former!

  PS. Penger rør. Regjeringen gikk nå MOT at pasienter som venter lenger enn GARANTITIDEN skal bli informert om at det er et brudd på deres rettigheter! Money talks!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s