Takk til Tora!

Eirik Faret Sakariassen, bystyrerepresentant og utdanningspolitisk talsmann (SV)

Fredag 18. oktober 2007 ble Tora Aasland utpekt som forsknings- og høyere utdanningsminister. Fredag 23. mars 2012 fikk hun avskjed i nåde av Kongen.

Vi er mange som fortsatt skulle ønske å ha henne rundt Kongens bord, men det var tid for å slippe til yngre krefter. Dette har Aasland gitt SV-leder Audun Lysbakken rom for, som en ekte lagspiller gjør.

Allikevel må jeg si at det er synd for høyere utdanning å ikke lenger ha sin egen minister. Det har vært en styrke å ha en egen minister som kunne konsentrere seg om den delen av Kunnskapsdepartementet. Sektoren har klart seg uten denne statsrådsposten før, men til tross for dette skulle jeg ønske vi fortsatt hadde en egen minister.

Feltet er stort, og Aasland sitter på en kjennskap til utfordringene som vi hadde fortjent fortsatt var represententert i regjeringen.

Hun har gjort mye for Stavanger. Særlig stikker det store antallet studentboliger som har kommet under hennes statsrådstid. Senest 9. februar var hun på Universitetet i Stavanger, for å overoppfylle et tidligere løfte. Da fikk vi bevilget 146 nye studentboliger på Ullandhaug.

Vi har nydt godt av å ha en statsråd fra Rogaland, som har kjent UiS godt, vært i god dialog med StOr og studentene i lang tid og som har lyttet til våre ønsker og krav.

Jeg vil med dette takke Tora Aasland for det hun har gjort for UiS, for Stavanger og for studenter over hele landet! Jeg vil ønske deg alt godt for fremtiden og lykke til som hjemvendt fylkesmann i Rogaland!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s