Ekte menn kjøper ikke sex!

I en debatt om menneskehandel, tigging og prostitusjon arrangert av Sølvberget kulturhus og Litteraturhuset, ble jeg utfordret av ei fra publikum til å starte en mannebevegelse mot prostitusjon. Oppfordringen ble tatt, og en uke seinere har over 200 sluttet seg til kampanjen!

HER FINNER DU KAMPANJEN!

Prostitusjon er et stadig mer synlig problem i Stavanger. Over tid har flere nigerianske kvinner kommet til Stavanger, og driver etter hvert aggressiv markedsføring, om man kan kalle det nettopp det. Vi vet at det lenge har eksistert et inne-marked, men de siste årene har stadig flere blitt å se i gatene i Stavanger. Dette opplever mange som veldig frustrerende, men problemet må vi selv ta fatt i.

Grunnen til at jeg valgte å bli med som leder for denne kampanjen er fordi fokuset retter seg mot riktig gruppe. Det er vi menn som må ta et oppgjør med den ukulturen som alt for mange er en del av, nemlig å kjøpe sex og bidra til menneskehandel. Det er et ubestridt faktum at mange av de prostituerte er her mot sin vilje, at det er bakmenn som organiserer dem og at mange utsettes for vold og voldtekt. Vi menn har et ansvar for å si klart i fra at vi ikke akspterer sexkjøp!

Jeg har sagt før, og sier gjerne igjen, at jeg syns politiet må prioritere dette høyere enn det de gjør i dag. Det skal svi kraftig på pungen om man tas for å kjøpe eller forsøke å kjøpe sex av noen. Politiet må ta sitt samfunnsanvar på alvor, sette inn en stortstilt aksjon mot horekunder og bidra til å knuse menneskehandel på norsk jord!

Dette handler om anstendighet, om menneskeverd og om et forkvaklet kvinnesyn. Det er for meg veldig merkelig at noen oppfatter at det er greit å betale for tilgangen til et annet menneskes kropp. Noen har i denne debatten sagt at vi må enten:

  1. Legge til rette for sexkjøp i ordnete former eller
  2. Forby salg av sex

Jeg har ikke tro på noen av de virkemidlene. Den første vil jeg markere meg mot fordi jeg prinsippielt ikke mener det er greit å kjøpe sex. Det er moderne slaveri, og det skal vi ikke ha noe av! Nummer to fordi det handler om hvor vi legger skyldsspørsmålet. Det ble fjernet, nettopp fordi det er urimelig at kvinner utsatt for menneskehandel skal måtte sone i fengsel, mens, om jeg får si det så ærlig, mannsgrisene som kjøper sex kan gå fri. For meg er det uakseptabelt, og jeg er derfor glad SV og regjeringen endret lovgivningen.

Dette har fått stor oppmerksomhet, og det er jeg glad for. Det er et alvorlig samfunnsproblem, som vi må til livs.

Lørdag var jeg på befaring, med blant annet varaordfører Bjørg Tysdal Moe, flere bystyrerepresentanter, politiet, brannvesenet, Park, vei og idrett, Natteravnene og representanter fra kommunen. Vi gikk en runde i byen og så på nært hold ulike problemstillinger, som logistikk når det kommer til drosje og buss, skjenking og mat-servering og ikke minst prostitusjon. Vi ble vist inn i en rhododendronbusk, som senere er dømt til «kondomskogen».

I busken lå det hundrevis av brukte kondomer og innpakningen. Det var ganske kvalmende og ganske overveldende. Jeg har jo lenge vært klar over at det foregår, men aldri tidligere hvor det har foregått. Nå fikk vi altså se det på nært hold.

I morges, 18. april, kunne vi lese den gledelige nyheten om at «kondomskogen» ble fjernet. Dette statuerer nok en gang at det finnes mange handlekraftige personer i vårt distrikt og at vi tar tak i problemene umiddelbart.

Men forhåpentligvis er ikke utviklingen i denne saken over med dette. Vi må fortsette å holde debatten varm for å få bukt med horekundene. Det er pinlig og uakseptabelt å kjøpre sex!

Ekte menn kjøper ikke sex!

HER FINNER DU KAMPANJEN!

En kommentar om “Ekte menn kjøper ikke sex!

  1. Vi menn og kvinner har intet ansvar ut over det at de som ønsker, skal ha arbeidsforhold som legger forholdene til rette for godt arbeidsmiljø. Litt som new zealanderene klarer, selv om de står opp ned.

    Det er faktisk litt spesielt av en politikerspire som er fra byen skal bestemme over en sak som en ikke vet hvor sexsalget har forekommet. Det har vel strengt tatt blitt utført i alle år i en radius av maks 500m fra der du bestemmer over andre mennesker. Ironisk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s