Tale ledervalg StOr

Ærede studentparlament, kjære studentstyre, gode venner!
Jeg håper på deres tillit som leder i StOr. Gjennom mine måneder som nestleder har jeg lært mye, opplevd masse og blitt kjent med mange. Det har vært en fantastisk periode med mange flinke folk!
De som tror jeg vil bruke ledervervet i StOr til å fremme SV-politikk, vil bli grundig skuffet. Vervet er veldig politisk, men innebærer en partipolitisk frihet som gjør at vi er enig med dem som er enig med oss. Vi skal stille krav, enten det er til Høyre & co. lokalt eller de rød-grønne nasjonalt. Vi skal være like mye vaktbikkjer og venner med alle som lytter til oss!
21. mars holdt jeg orientering på vegne av StOr for styret i Kolumbus. De hadde tatt turen – riktignok i bil – til Studentenes Hus på UiS. Jeg pratet om den fortvilte situasjonen mange studenter opplever særlig om morgenen. Vi hadde en god dialog, hvor de spurte og jeg svarte. De gjorde et vedtak om at X60 skulle øke frekvens – men jeg trodde vi måtte vente lenge på et endelig vedtak i fylkeskommunen.
Så gikk det en uke.
28. mars kom nyheten om at fra høsten vil X60 øke frekvens til hvert kvarter fra Stavanger! I tillegg øker 7’er-ruta med ti busser i døgnet. Det viser at vi er en organisasjon med stor gjennomslagskraft og gode venner som hører våre krav!
Denne gjennomslagskraften og måten vi blir sett på har ikke kommet av seg selv. Gjennom mange år har studentstyrer jobbet hardt med mange saker. Jeg har lært mye fra den fine gjengen jeg har fått jobbet med.
Mari fortsetter sitt engasjement som styreleder på Folken – en plass og en institusjon jeg vet hun brenner for. Takk til Mari!
Trine, som vi skal være stolte av som eneste student som instituttstyreleder. Nå får vi gleden av å jobbe med henne som AU-medlem i NSO. Det blir veldig bra!
Mads ser ut til å fortsette, som gleder meg. Vi trenger kritiske røster i egen organisasjon!
Jeg har jobbet godt med alle i studentstyret, men vil særlig trekke frem to som nå gir seg.
Daniel og Morten, to StOr-ledere som har gjort mye for stavangerstudentene – sannsynligvis mer enn mange aner – går inn i den siste tiden i StOr. Det er ingen overdrivelse å si at en æra er over. Gi dem en stor applaus!
Grunnen til at jeg har brukt denne talen til å prate mer om andre enn meg selv er fordi lederen ikke er den viktigste. Det er summen av de som sitter i studentstyret som er viktig.
Summen av god ledelse, godt samarbeid, mange kloke hoder og flere timers hardt arbeid gir oss en god studentorganisasjon! En organisasjon jeg er beredt til å lede.
I sekken har StOr en studentstrategi, med klare planer, konkrete visjoner og gode ideer. Vi skal sette vår egen agenda, samarbeide om løsninger til det beste for UiS-studentene.
Jeg håper på deres tillit, jeg er klar for å lede StOr.  Jeg ser frem til det neste året – uansett hva det måtte bringe!
Godt valg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s