Innlegg til interpellasjon om søndagsåpne butikker

 

Ordfører,

 

 

SV er opptatt av å verne om arbeidernes rettigheter. Vi er opptatt av å gi folk fri til rekreasjon, familietid og hvile. Det er liten tvil om at FrP vil myke opp arbeidsmiljøloven og svekke arbeidernes rettigheter.

 

 

Det er for SV veldig merkelig at Ordføreren karakteriserer arbeidsmiljøloven som et hinder.

 

 

SV vil forsvare de butikkansattes rett til fri på søndager. Om ingen skal si at det er galt å tvinge flere i handelsnæringen til å jobbe søndager er det trist. Vi stemmer derfor mot denne interpellasjonen.

 

 

I dag er en fin balanse mellom forbrukerne, ansatte og det kommersielle. Det er unødvendig å ta opp denne interpellasjonen, da fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aaserud har slått fast i februar i år at «det er ikke aktuelt med en lovendring».

 

 

Med en så tydelig beskjed fra regjeringen undrer det SV at representanten Tore Kallevig allikevel løfter denne saken. Men det kan hende symboleffekten er vel så viktig for representanten som saken selv er.

 

 

Innenfor dagens system kan enkelte butikker holde åpent, som gir arbeid til studenter og andre. Vi ser derfor ikke behovet for å åpne for søndagsåpent i større omfang enn det vi har i dag.

 

En kommentar om “Innlegg til interpellasjon om søndagsåpne butikker

  1. Når pappa jobber 8-4, og mamma er hjemme og passer barn, er det fint med butikker som bare er åpne mellom 8-4 mandag til fredag. Men heldigvis har verden beveget seg fremover. Mange av oss har fleksible arbeidstider og er avhengige av butikker som er åpne når det passer oss.

    Dessuten vil en utviding av åpningstidene føre til et behov for flere ansatte. Hvorfor er SV mot arbeidsplasser?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s