For strenge krav til utleieboliger

I dag morges hadde administrerende direktør i Studentsamskipnaden i Stavanger, Ellinor Svela, direktør for SiS Bolig, Øyvind Lorentzen, og jeg møte med Sandnes-ordfører Stanley Wirak. Vi løftet problematikken ved strenge krav til utleieboliger.

Aftenblad-journalist Jan Zahl beskrev godt i kronikken «Brenner det? Hiv på bensin!» hvordan strenge krav fører til at mange fra høsten av må finne et annet sted å bo. For å gjøre det klinkende klart fra begynnelsen av: vi skal ikke fire på krav om sikkerhet. Men det er veldig urimelig å nekte utleie på bakgrunn av takhøyde, utsikt, lys og lignende. Når man er student senker man kravene til omstendighetene deretter. Så lenge det ikke er brannfare og dårlig med rømningsveier må vi akseptere forholdene.

Vi har en ekstremt presset situasjon på boligmarkedet. I år blir det enda vanskeligere, for det er ONS-år. Det betyr at mange oljeselskaper leier en god del av utleieleilighetene frem til oljamessa er over. Når dette kommer på toppen står vi overfor en situasjon hvor potensielt 1600 utleieboliger ikke blir godkjent for utleie.

Det er jo heller ikke noe prinsippielt bak dette, fordi de som eier boligen får lov å bo der, men de får ikke leie ut. De kan altså la sine barn bo i kjelleren, men studenter som trenger et sted å bo får ikke lov. Forstå det den som kan.

Vi er nødt å gjøre det vi kan for å få flere boliger. StOr jobber for flere studentboliger, som vi stadig også får flere av. Men vi er helt avhengige av private utleiere.

Vår oppfordring til ordføreren i Sandnes er å gjøre det gunstig å leie ut. Man bør få godkjent utleie så lenge det ikke er brannfarlig og en sikkerhetsrisiko. Det betyr at man skal enkelt få dispensasjon for omstendigheter som i den store sammenheng ikke betyr noe.

I morgen møter vi Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø. Vi håper både Wirak og Sagen Helgø lytter til vår instendige bønn om å hjelpe til å få nok utleieboliger til høsten!

En kommentar om “For strenge krav til utleieboliger

  1. Tilbaketråkk: Politikerne tok til fornuft! « Frem kamerater!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s