Du ser det ikke før du tror det!

Lørdag var jeg med barneminister Inga Marte Thorkildsen og stortingsrepresentant Hallgeir Langeland i møte med Statens barnehus i Stavanger.

Det var et veldig nyttig og lærerikt møte. Målgruppen er barn og unge opp til 16 år som har blitt utsatt for eller vært vitne til seksuelle overgrep, familievold, kjønnslemlestelse, tvangsekteskap eller menneskehandel. Erfaringer er at langt mer kommer frem når personell med kompetanse hva barn angår tar avhør og utfører undersøkelsene.

Alle de fire tingrettene i Rogaland benytter tilbudet fra Statens barnehus, tre av dem i alle saker. Det er svært bra at tilbudet brukes i så stor grad. Det skal snart opp hvorvidt man skal få flere barnehus rundt om i landet og hvor disse eventuelt skal ligge.

Mange av de innspillene vi fikk tar barneministeren med seg videre i sitt arbeid, men også jeg som bystyrerepresentant kan gjøre en del. Spesielt med tanke på det som skjer av informasjon i barnehage og skole. Barn må bli klar over hva som er greit og hva som ikke er det, når voksne går over en grense, hva de kan gjøre osv. I tillegg er det viktig med god informasjon til helsesøstre og skoleledelse, og at man senker terskelen for å komme med bekymringsmeldinger og reagerer.

Barn som utsettes for vold og/eller seksuelle overgrep bærer dette med seg resten av livet. Alle barn fortjener en god barndom, og vi har alle et ansvar for å følge med på de barna vi kjenner. Dersom vi får mistanke om at noe kriminelt foregår har vi alle et personlige ansvar for å melde fra. Du ser det ikke før du tror det!

SV fortsetter å prioritere flere stillinger i barnevernet, flere helsesøstre, styrke forebyggende arbeid og informasjonsarbeid. En god barndom varer hele livet – og i flere generasjoner!
Kostnaden med et slikt tilbud er ikke høy, mot prisen man må betale for å la være

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s