Fremover eller tilbake?

I dag er det ett år til valget. Vi har to valg: Vi kan fortsette fremover, eller ta to skritt tilbake. Alternativene er rødgrønt styre med fortsatt stø kurs, eller en regjering med Høyre og FrP i retning av privatisering og usikkerhet for arbeidsfolk.

Under den verste finanskrisa på mange tiår har Norge rekordlav arbeidsledighet. Ikke bare på grunn av olja, men på grunn av bevisste valg fra regjeringen. Det er skapt tusenvis av arbeidsplasser i hele landet.

Norge er et fantastisk land å bo i. Slik bør det fortsette å være. Finanskrise, klimakrise og boligkrise. De krisene krever løsninger, ikke mer kapitalisme. Man slukker ikke en brann med bensin. Man løser ikke kriser skapt av kapitalisme med mer kapitalisme.

Selv om regjeringen har sittet lenge er det fortsatt mye å gjøre for å utvide velferden og gjøre livet bedre og lettere for mange her i landet. Vi må få i gang en omfattende boligreform, en tannhelsereform som gjør tennene til en del av kroppen og bygge ut lyntog.

Om ett år må Norge ta et valg. Da er det enten fremover eller tilbake. Jeg vil gå fremover! Hva vil du?

En kommentar om “Fremover eller tilbake?

 1. Dette har du kanskje lest før, men les det i tilfelle påny. Her er etter min oppfatning ETT av eksemplene på at SV og forsåvidt de rød-grønne sannsynligvis vil miste regjeringsmakt ved neste valg. Det finnes andre årsaker og de skal jeg komme tilbake til etterhvert. Jeg er «sparket» som lærer på grunn av «stemplet holdbarhetstid» sjøl om min helse tilsier jeg burde fortsatt. For å forenkle en god del knyttet til kommende maktkamp: Studér litt grundigere glupingen Ketil Solvik-Olsen fra Bryne som har litt mer økonomisk kunnskap enn flertallet og som vil være en av hovedårsakene forat H og FrP kan komme til å overta.

  Ø.L.

  FORKJØRSRETT FOR TRANSPORTMETODE
  En ubrukbar altfor enkel metode

  POPULÆRT MED FACEBOOK
  Ja, det kan gå an på facebook «å like» mye av det Langeland og SV fokuserer på – MEN, det er håpløst å BARE fokusere på jernbane slik det gjøres her. Hallgeir Langeland er ivrig og står på for sine kjepphester som er tog. Men hans leserinnlegg «Forkjørsrett for tog på Nord-jæren» er å overforenkle et komplisert tema som krever spesialbehandling.
  Vi kan ikke drive samfunnet UTEN personbilen, men det kan gjøres på en mye bedre måte. Dersom Langeland og SV, og forsåvidt resten av flertallet i stortinget, hadde vist et mer nyansert syn på samferdsel, så ville både partiet og de rød-grønne garantert fått mer støtte fra flertallet. Jeg tror det blir nærmest «dødsresepten» for lettvinte transport- og samferdselsinnspill dersom ulike politikere framsetter slike før neste valg.

  JERNBANEN NEDSLITT
  Min kjepphest gjennom mange år er også jernbane, men å snarest modernisere og kapasitets-klargjøre godstransporten mellom de største byene slik at mesteparten av norsk langtransportert gods på vei ble som stortinget vedtok i beg. av syttiårene: at maks. godstransport over lange avstander skulle vekk fra veien og over på jernbane og/eller båt. DETTE ville på en positiv og verdifull måte gi samfunnet store fordeler, økonomisk og miljømessig + ikke minst med færre drepte.
  Men dette vil kreve ikke bare nye jernbanespor og moderne tog, men også moderne terminaler som raskere kan laste/losse vognene, og der selve plasseringen av terminalene får rett dimensjonert infrastruktur rundt seg. Ikke engang Kvål-terminalen er effektiv nok. Dessuten ligger den på feil plass og skulle vært en kombinert terminal for både vei, bane og båt. Dermed skulle den ligget i Tananger. Havneterminalen i Tananger/Risavika – som ledende lokale politikere ikke ville ha da riving av Shell-raffineriet ble annonsert, er nå likevel i full aktivitet, men igjen har våre folkevalgte med sine utrolige skylapper tenkt å ikke bygge full minst 4-felts vei fra Motorveien til Tananger. Nok en bekreftelse på utilstrekkelig transport- og samferdselskunnskap hos de folkevalgte.

  HÅPLØST Å BARE STRAFFE PERSONBILEN
  Langelands leserinnlegg «Forskjørsrett for tog på Nord-Jæren» kan de fleste av oss nok støtte, MEN ikke når han samtidig innbiller seg at personbilen og veitransporten bare MÅ straffes. JA – vi må ha nye jernbanespor der det går eldgamle og farlig nedslitte spor og det må prioriteres FØR helt nye spor. Men samferdsel og transport er et komplisert tema. Det må samkjøres. Det som da må samkjøres er både vei, bane, båt og fly. Og dette må i tillegg sees i sammenheng med det utvidede logistikkbegrepet. Da kommer ikke minst lagring, mellomlagring og fjern- og nærdistribusjon inn i bildet.
  Våre politikere har hittil ikke klart dette og det tyder på at det dreier seg faktisk om kompetansesvikt i temaet. På Skurve oppfor Ålgård har en av våre aller største dagligvaregrossister etablert seg. Trafikken med Ålgård som senter/kjernepunkt har øket betydelig, men UTEN at infrastrukturen er tilstrekkelig forbedret. Det er ikke nok med ei ny bru over en altfor smal E39! DERFOR: Politikere – inklusive ivrig Langeland og SV – SKJERP DERE! Søk råd der råd kan gis! Og bruk rådene, ikke som med rådet fra Vista Analyse ang. Ryfast!
  Det er sjølsagt som Hallgeir Langeland påstår helt rett at en europeisk støtteaksjon fra styrtrike Norge med å bruke europeiske infrastruktur-spesialister i en rask forbedring av nedslitt norsk infrastruktur er innlysende rett og fornuftig! Det burde til og med regjeringens «BI-studenter» som er regjeringens rådgivere kunne forstå! Den nærmest hysteriske redselen for at renta skal stige noe for bruk av oljeformuen til infrastruktur må omgående opphøre! Noen har innsett dette, men både Navarsete og FrP blir mobbet for slike idéer.

  Øyvind Larsen, Ålgård.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s