Handlingsplan mot diskriminering av LHBT-personer

Ordfører,

kampen mot diskriminering må holdes oppe. Vi vet at «homo» er det mest brukte skjellsordet i skolen. Da har vi en stor jobb å gjøre. Vi skal endre dårlige holdninger og intolerante meninger. Alle slags folk skal føle seg velkomne, ønsket og verdsatt i byen vår!

Saksbehandlerne til handlingsplanen har jo fått Homofrydprisen, så det sier vel heldigvis ganske mye.

KrFs innspill i denne debatten er ikke overraskende, men er i høyeste grad unødvendig.

Undersøkelsen «Seksuell orientering og mobbing 2009» viser at nær halvparten av alle homofile i skolen mobbes. Det overraskende er at samtidig som homofile mobbes mest, så viser samme undersøkelsen at de også mobber mest.

52 prosent blant homofile og 26 prosent blant bifile gutter oppgir at de mobber andre hver uke eller oftere- ansikt til ansikt, på nett eller via SMS. Bare ti prosent av heterofile gutter svarer at de gjør det samme.

Det viser oss at mobbeofre ofte tyr til det samme som de selv er utsatt for.

– Det er mulig de føler seg presset, både fordi de selv blir mobbet og fordi det er en del psykiske problemer i denne gruppen – og så slår det ut på denne måten, sa professor Erling Roland ved Senter for atferdsforskning ved Universitetet i Stavanger den gang.

Derfor undrer jeg meg over KrFs argumentasjon. Når andelen som mobbes er uproporsjonalt mye høyere blant homofile, bør ikke disse prioriteres høyere? Det blir feil å sette såkalt svake grupper opp mot hverandre på denne måten som KrF gjør!

Meldingen mangler dessverre tiltak for eldre homofile. Det er vel så viktig med toleranse og respekt for LHBT-personer i eldreomsorgen. Det håper SV vil prioriteres i neste handlingsplan.

SV er glad for at handlingsplanen, som i sin tid ble fremmet av Sonja Tinnesand i SV følges opp. Og vi håper den gir gode resultater!

Som et tilleggsforslag vil SV foreslå følgende:

«Alle tiendeklassingene skal ha besøk av LLH i løpet av skoleåret»

Vi ønsker det som tiltak under kapittel 6, Skole. Vi vet at de gjør dette i Sandnes, og håper det også kan bli praksis i Stavanger. Dette er for øvrig noe LLH stiller seg bak.

Som salmen så fint sier det:
Gjør døren høy, gjør porten vid. For alle i Stavanger kommune

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s